Loskomen van gevoelens en gedachten
29 oktober 2017
Loslaten is verdomd hard werken
12 november 2017
Alles tonen

Gevulde appels met noten en rozijnen uit de oven

Heerlijk als ontbijtje voor in het weekend, healthy tussendoortje en een top toetje voor een koude winteravond. De noten geven de standaard gevulde appeltjes met kaneel en rozijnen een extra crunch. Makkelijk om te maken en zo klaar. Zeker proberen !

Ingrediënten:
– 2 appels (Elstar, Jazz of Pink Lady)
– 50 gram rozijnen/gojibessen
– 60 gram noten (ik heb gekozen voor walnoten en amandelen maar je kunt ook kiezen voor pecannoten)
– 2 snufjes kaneel
– 1 snufje koekkruiden en/of speculaaskruiden
– 1 el honing of agavesiroop
– optioneel: 3 gedroogde abrikozen
– optioneel: 2 el (zelfgemaakte) granola

Bereidingswijze:
1. Was de 2 appels en snijd ze door de midden (het klokhuis verwijder je en het steeltje kun je er eventueel aan laten zitten)
2. Hol de appels een klein beetje uit zodat je straks het noten-rozijnen mengsel hierin kan doen
3. Hak de noten en meng ze samen met de rozijnen (en evt. gedroogde abrikoos; die je in hele kleine stukjes snijd)
4. Meng alles goed door elkaar samen met de kaneel en honing
5. Schep nu het noten-rozijnen mengsel in de vier stukken appels en verdeel goed
6. Verwarm de oven voor op 180 graden
7. De appels leg je op een met bakpapier bekleedde bakplaat of in een ovenschaal en bak ze in ca. 25 minuten gaar.
8. De appels moeten een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen
9. Voeg nog een snufje kaneel toe en voor de zoetekauwen een beetje honing en klaar.