Ik wordt altijd blij van dit ontbijtje, het ziet er toch heerlijk uit !? Het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Je moet het ontbijtje wel de avond van tevoren alvast klaarzetten, want het draait hier om geweekte havermout. Oftewel, een typisch gevalletje “overnight oats”. Overnight oats klinkt chique maar is gewoon een duur woord voor simpele havermout die een nachtje in de koelkast heeft gestaan om lekker zacht te worden. De havermout wordt hierdoor gemakkelijk verteerbaar en misschien een nog groter pluspunt is dat deze in de ochtend supersnel te eten is. Handig voor mensen die altijd haast hebben in de ochtend en toch gezond willen ontbijten. Op overnight oats zijn super veel varianten te bedenken, maar onderstaand receptje is wel een van mijn favorieten
Hoe maak je ‘m?
Ingrediënten voor 1 persoon:
– 35 gram havervlokken, een nacht geweld in naturel yoghurt of amandelmelk
– 1 banaan in plakjes
– vruchtvlees van ¼ kokosnoot, in kleine stukjes
– 1 eetlepel gepeld hennepzaad
– 1 eetlepel cacaonibs of 2 blokjes pure chocolade (minimaal 70% cacao)
– kaneel (hoeveelheid naar smaak)
Bereidingswijze:
1. Doe de havermout, yoghurt/melk en kaneel in een kommetje en roer het even door elkaar. Zorg dat de havervlokken voldoende kunnen weken in de yoghurt/melk. In het geval van de melk mag een klein laagje melk op de vlokken liggen. Dek het kommetje af en zet het in de koelkast.
2. De volgende morgen roer je de havermout even door en voeg je plakjes verse banaan en blokjes kokos toe.
3. Garneer de overnight oats met cacaonibs/pure chocolade, hennepzaad en kaneel.
Tip: Voeg eventueel wat stevia, extra kaneel en/of koekkruiden & andere van jouw favoriete toppings toe voor de finishing touch.