Wortel-Kokos-Gembersoep

Wat is het verschil tussen baking soda en bakpoeder?
22 juni 2016
Angst verdwijnt door vertrouwen
4 juli 2016
Alles tonen

Wortel-Kokos-Gembersoep

Ik hou van soep: tomatensoep, erwtensoep, pompoensoep, broccolisoep en nu dus een wortelsoep recept! Niks lekkerder dan een grote kom soep voor lunch of diner! Omdat ik nog wat kokosmelk had staan van een ander receptje en ik niet van weggooien houd, zocht ik een recept bij mijn kokosmelk. Ik kwam al gauw uit op deze wortelsoep met kokosmelk en gember. Wist je dat gember sterk ontgiftende, ontstekingsremmende en verwarmende eigenschappen heeft en je bloedsomloop kan bevorderen? De soep is een feestje en wat is ‘ie gezond, precies waar we van houden!!

Ingrediënten voor een pan soep:
– 500 gram wortelen
– 1 grote ui (gesnipperd)
– 3 tenen knoflook
– klein stukje gember (ongeveer 1,5/2 cm)
– 750 ml groentebouillon (bijvoorbeeld van Terrasana)
– 8 eetlepels kokosmelk
– olijfolie
– eventueel peper naar smaak

Bereidingswijze:
1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui met de geperste knoflook
2. Snijd de wortelen en gember in stukjes en voeg toe.
3. Schenk de bouillon erbij en laat 20 minuten zacht koken.
4. Haal van het vuur en voeg de kokosmelk en wat olijfolie toe.
5. Pureer en voeg eventueel wat extra kokosmelk of water toe om hem op de juiste dikte te maken.