Zoete aardappelbroodjes

No bake havermout repen met pindakaas
24 september 2016
Wat kun je het beste eten als je ziek bent?
9 oktober 2016
Alles tonen

Zoete aardappelbroodjes

Deze broodjes zien er niet alleen heel vrolijk en leuk uit, ze zijn ook nog eens hartstikke lekker en voedzaam. Vrij van gluten en andere vervelende toevoegingen en je hebt direct al een portie groenten binnen. Je kunt ze gebruiken voor de lunch maar het is ook voor de avondmaaltijd een fijn bijgerecht.

Hoe maak je ze?
Snijd een zoete aardappel in plakken (boterhamdikte). Stop de plakken in de broodrooster (2 shifts) of leg ze 15-20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 graden (draai de plakken na ongeveer 10 minuten om). Beleg de plakken bijvoorbeeld met hummus, sla, tomaat, mozzarella en basilicum of met guacamole, eiersalade, pindakaas, banaan en kaneel.