Bulgur maaltijdsalade met makreel en paddestoelen

Teffpap met banaan
20 maart 2015
Overnight oats met appel
21 maart 2015
Alles tonen

Bulgur maaltijdsalade met makreel en paddestoelen

Een recept voor een simpele maar verantwoorde maaltijdsalade is natuurlijk nooit weg. Deze salade moet je echt eens proberen. Je krijgt er geen spijt van!

Ingrediënten voor 2 grote porties:
– 150 gram bulgur (bijvoorbeeld de Bulgur met quinoa & sesam mix van Zonnatura)
– 150-250 gram (gemengde) paddenstoelen
– 1 avocado
– 100 gram gerookte makreel
– 200 gram linzen uit blik (voorgekookt)
– 80 gram gemengde sla (melange)
– 1 teentje knoflook
– 10 cherrytomaatjes
– paar druppeltjes citroensap
– Snufje zwarte peper

Bereidingswijze:
1. Kook de bulgur(mix) volgens de verpakking.
2. Roerbak in een pan de paddenstoelen met wat knoflook tot ze gaar zijn.
3. Snijd een avocado in blokjes.
4. Leg de sla op een bord. Spoel de linzen af tot deze niet meer schuimen en verdeel deze dan over de sla. Als de bulgur gaar is schep je dit met een lepel over de linzen. Verdeel de stukjes makreel, avocado en cherrytomaatjes over de bulgur.
5. Verdeel tenslotte de paddenstoelen over de salade en voeg eventueel een snufje zwarte peper en wat druppels citroensap toe.