Loslaten is verdomd hard werken
12 november 2017
Jij bent jij
19 november 2017
Alles tonen

Gepofte zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Zoete aardappel is natuurlijk niet meer weg te denken uit ons voedingspatroon want de zoete aardappel is niet alleen heerlijk, je kan er in de bereiding ook oneindig veel kanten mee op. Dit keer een gepofte variant uit de oven gevuld met spinazie en een topping van walnoten en rozijnen. Je kunt de vulling natuurlijk altijd aanpassen naar eigen smaak :). Dit recept is heel eenvoudig en voedzaam, maar vraagt wel enige voorbereiding. De zoete aardappel moet namelijk 1 uur in de oven. Maar geloof me, het is het wachten waard!

Ingrediënten voor 1 persoon:
– 1 grote zoete aardappel
– 40-50 gram spinazie
– walnoten
– rozijnen
– 1 teentje knoflook
– roomboter
– geitenkaas (gekruimeld)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden en prik met een vork gaatjes in de aardappel. Verpak de aardappel in aluminiumfolie en doe deze voor 1 uur in de oven. Wok de spinazie in de pan met wat knoflook. Haal de aardappel uit de oven en snijd hem voor de helft open. Klap de zijkanten verder open en smeer deze in met wat boter. Vul de aardappel dan met de spinazie en top af met wat kruimels geitenkaas. Doe de aardappel nog een paar minuten in de oven zodat de kaas een beetje kan smelten. Strooi er dan als laatste wat walnoten en rozijnen overheen.

Tip: je kunt eventueel meer groenten toevoegen en je kunt ook andere noten kiezen.