Boerenkool salade met granaatappel en pecannoten

Overnight oats met appel
21 maart 2015
Cake van speltmeel, wortelen en speculaaskruiden
29 maart 2015
Alles tonen

Boerenkool salade met granaatappel en pecannoten

Vergeet de ouderwetse boerenkool stamppot en probeer boerenkool eens in de rauwe variant uit. Boerenkool is, zeker rauw, een ware toegevoegde waarde aan de gezondheid! Het bevat ontzettend veel vitaminen, mineralen en vezels. Dit recept is een niet vaak geziene combinatie maar laat je verrassen. Ik ben gek op deze salade.

Ingrediënten voor een bak salade:
– 150 gram bulgur of quinoa (of beiden; vermengd)
– 100 gram rauwe boerenkool
– ½ komkommer
– ½ avocado
– 2 handjes pecannoten
– 1 granaatappel
– druppels citroensap van een halve citroen
– 1 eetlepel olijfolie
– snufje Keltisch zout
– Optioneel: limoenrasp van een halve limoen

Bereidingswijze:
1. Kook de bulgur of quinoa zoals op de verpakking staat.
2. Snijd de komkommer door de helft en vervolgens in stukjes
3. Snijd de avocado door de helft en snijd het in kleine stukjes.
4. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel.
5. Was de boerenkool en doe het in een saladeschaal. Voeg de komkommer + avocado + granaatappelpitjes toe.
6. Giet de bulgur/quinoa af en spoel het af met koud water. Doe de bulgur/quinoa bij de rest zodra deze voldoende is afgekoeld.
7. Voor de dressing doe de olijfolie in een kommetje en voegt hier de citroensap aan toe. Schenk de dressing over de salade en maak af met wat limoenrasp (van een halve limoen) + een snufje Keltisch zout.

Tip: voeg kiemen toe voor nog meer smaak en vitaminen!

Boerenkool salade met granaatappel en pecannoten 2