Appel-kaneel crumble

Wist je dit over een magnesiumtekort en wat kun je hier aan doen?
16 november 2016
Bosvruchten smoothiebowl
2 januari 2017
Alles tonen

Appel-kaneel crumble

Appel-kaneel volgens mij is dat de beste combinatie ever, alleen die geur al! Deze crumble is perfect als toetje met bijvoorbeeld een bolletje ijs. Maar vandaag heb ik havervlokken toegevoegd en gebruik ik de crumble gewoon als ontbijt. Het is tenslotte zondag ;).

Wat heb je nodig voor 2 schaaltjes?
– 1 appel
– 2 eetlepels havervlokken
– kokosrasp
– 2 eetlepels kokosolie
– scheutje ahorn- of agavesiroop
– handje cashewnoten
– 75 gram amandelmeel
– 1 eetlepel kaneel

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Verdeel de in stukken gesneden appel over twee ovenvaste ingevette schaaltjes
3. Strooi kaneel over de appels
4. Meng de kokosolie, amandelmeel en het scheutje ahorn- ofagavesiroop (met de handen) door elkaar tot een kruimelig mengsel. Verdeel het mengsel over de appel.
5. Voeg de havervlokken en de cashewnoten toe en roer goed.
6. Bak de applecrumble voor ongeveer 20 minuten in de oven
7. Strooi als garnering wat kokosrasp over de crumble

Enjoy!