Appel-notenkoek

Bloemkoolsalade met rucola, tonijn en krieltjes
18 maart 2015
Alles tonen

Appel-notenkoek

Deze appel-notenkoek heeft een zeer geslaagde combinatie van ingrediënten die ik echt iedereen kan aanraden. De cake is lekker luchtig maar toch super voedzaam. Zoetstof is bij deze cake niet nodig, de appel, rozijntjes en noten geven deze cake al voldoende smaak. Als je het lekker vind kun je de koek met een beetje roomboter besmeren.

Ingrediënten voor 1 koek
:
– 2 (over)rijpe bananen
– 30 gram (ca. 2 eetlepels) boekweitmeel (niet in huis? Speltmeel kan ook)
– 50 gram havermoutvlokken
– 1 eetlepel kokosolie
– 2 kleine (biologische) appeltjes
– 1 handje gemengde ongebrande en ongezouten noten
– 1 a 2 eetlepels palmsuiker of kokosbloesemsuiker
– 1 handje rozijnen (of een paar gedroogde pruimen in stukjes)
– 1 theelepel koekkruiden
– 1,5 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 kleine handjes sesamzaadjes

Bereidingswijze:
1. Pel en snijd de bananen in stukjes en doe dit samen met de havermout, kokosolie, palmsuiker, kruiden en bakpoeder in een mengkom. Blender dit met een staafmixer tot een gladde massa.
2. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg dit samen met de rozijnen, noten en boekweit- of speltmeel toe aan het beslag. Roer nog even door met een lepel zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
3. Vet een cakeblik in met kokosolie of roomboter en giet het beslag erin.
4. Strooi de sesamzaadjes over het beslag en bak de koek voor ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.