Broccoli-doperwten soep

Hittegolf te lijf met verkoelende voeding
17 juli 2015
Wat wil je hart? Pinda’s (maar geen pindakaas!)
27 juli 2015
Alles tonen

Broccoli-doperwten soep

Vitamin Bomb! Binnen een mum van tijd een pan vol vitamientjes!
Maak deze heerlijke zomerse broccoli-doperwtensoep eens en laat je verrassen.
Geen zin in warme soep? Koud is de soep ook heel lekker.

Ingrediënten voor 4 personen:
– Eén stronk broccoli
– 300 gram doperwten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 liter groentebouillon
– olijfolie
– snufje(s) peper
– eventueel wat geraspte kaas

Bereidingswijze:
1. Snij de ui klein en hak de knoflook fijn.
2. Snij de broccoli in roosjes, schil de stronk en snij in blokjes. Bak de fijngesneden ui en knoflook in wat olijfolie in een soeppan. Voeg de blokjes broccoli toe en bak even mee.
3. Voeg de bouillon, broccoliroosjes en doperwten toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een paar snufjes peper en eventueel wat geraspte kaas.

Broccoli-doperwtensoep