Chiapudding met aardbei en walnoten

Gekke granen
31 maart 2015
Kaneel een waar superfood
2 april 2015
Alles tonen

Chiapudding met aardbei en walnoten

Chiazaadjes zijn een echte superfood; ze geven je bergen energie en zitten bomvol eiwitten en het gezonde essentiële vetzuur omega 3. Ken je de overnight oats nog? Nou, dit ontbijtje lijkt daar een beetje op qua bereiding je laat het namelijk ook een nachtje afgedekt in de koelkast weken. Chiazaad wordt een jelly als je het met iets vloeibaars (water, melk) in aanraking brengt, wat ervoor zorgt dat je een echte chiapudding hebt als je het na een nacht weken ’s ochtends uit de koelkast haalt. Grappig he?!

Ingrediënten voor 1 portie:
– 20 gram chia zaad
– 175 ml amandelmelk
– 4 eetlepels havermout
– 5 aardbeien in stukjes
– Paar gebroken walnoten
– 1 eetlepel rozijnen of stukjes gedroogde pruim
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:
1. Maak in de avond de chiapudding: mix de chia zaden met de melk en de kaneel. Meng dit goed met elkaar en laat een nacht in de koelkast staan.
2. De volgende ochtend: roer de chia pudding goed door zodat het goed gemengd is. Als het goed is de meeste melk geabsorbeerd door de zaden en is het een soort gelei geworden. Schep het nu over in een glas.
3. Voeg nu zo’n 4 eetlepels havermout toe. Meer kan natuurlijk altijd, afhankelijk van je honger.
4. Vervolgens schep je de aardbei stukjes op de havermout.
5. Tot slot garneer je met wat walnoten, sesamzaadjes en rozijntjes.

Variatietip: gebruik eens andere noten of een andere fruitsoort

Chiapudding met aardbei en walnoten 2