Doe-het-zelftips; eet je mooi met beautyfood

5 manieren om minder te piekeren
13 juli 2016
Over zuur-base evenwicht, pH-waarde, detoxen en word je zuur van een citroen?
28 juli 2016
Alles tonen

Doe-het-zelftips; eet je mooi met beautyfood

Wat is beautyfood? Beautyfood zijn voedingsmiddelen waarvan aangetoond is, dat zij een positieve bijdrage leveren aan huid, haar, tanden en nagels.

1. De sleutelwoorden: variatie en kwaliteit
Naast water is van bepaalde voedingsmiddelen bekend dat ze een positief effect hebben op het uiterlijk zoals zalm, yoghurt, cacao, quinoa, bessen, kiwi’s, avocado, tomaten, kiemen, groene groenten en walnoten. Maar van alleen deze producten zul je niet mooier worden. Variatie en kwaliteit zijn de sleutelwoorden bij beautyfood. Alleen dan krijgt je lichaam alle voedingsstoffen binnen die het nodig heeft.

2. Ga je te buiten aan groente
Probeer per dag tussen de 250 tot 400 gram verse groente te eten. Moeite hiermee? Je kunt dit gemakkelijk oplossen door niet alleen bij de hoofdmaaltijd groente te eten, maar ook bij de lunch als salade of soep en tussendoor als knapperige snack. Voor tips lees mijn blog ’10 tips om meer groente te eten’.

Een andere simpele en snelle manier om aan alle gezonde stofjes uit groente, fruit en superfoods te komen is het gebruik van supergreens. Zeker handig op vakantie of een cheat day. Echter geldt supergreens als een supplement en dus als een aanvulling op een gezond voedingspatroon. Niet als vervanging van een gezond voedingspatroon.

3. Geel, oranje en rood
Laat elke dag de helft van de groente bestaan uit ‘caroteentjes’. Carotenoïdes zijn de stoffen die groente en fruit een rode, gele of oranje kleur geven. Het lichaam zet deze stof om in vitamine A. Het effect: een gezonde en egalere huid met een mooie teint waarop rimpels minder snel verschijnen.

4. Kies voor groen en vul je voedingspatroon aan met spirulina en chlorella
Groene voeding bevat chlorofyl (bladgroen) dat je lichaam reinigt en vitaliteit brengt. Je lichaam ontdoen van gifstoffen zorgt voor een frisse uitstraling en een mooie huid. Spirulina en chlorella zijn beide zoetwater algen, superfoods en zittenbomvol chlorofyl. Ze zijn onder meer te gebruiken als detox-supplement omdat zij in je lichaam gifstoffen binden en deze versnelt afvoeren.

5. Smeren, vet eten en leuten maar!
Roomboter bevat vitamine A, D en E. Noten en avocado’s bevatten tevens veel vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Vergeet in het rijtje van gezonde vetten ook zeker de vette vis, en anders een goede kwaliteit visolie-supplement niet. Gezonde vetten voorkomen dat je huid dof en grauw wordt. Ook goed voor je huid: de polyfenolen (antioxidanten) in groene en witte thee. Zij vertragen het proces van huidveroudering.

Wil je meer weten over voeding en/of supplementen voor bijvoorbeeld een mooie, egale huid of een gezonde bos haar? Neem dan contact met me op.

beneficios-vitamina-c-piel-sana