Waarom je blij wordt van een ei
4 april 2018
Peace begins when the expectations ends
22 april 2018
Alles tonen

Golden Milk

Heb jij wel eens van golden milk gehoord? Ik zelf had vaker van de gezondheidsvoordelen van dit drankje gehoord maar eigenlijk geen tijd gevonden om het daadwerkelijk ook een keertje te maken. Een paar weken geleden proefde ik het voor het eerst toen ik met mijn broertje in Amsterdam was. Waarom had ik dit nooit eerder gemaakt?! Het is echt heerlijk en super simpel te maken. Vanaf nu ben ik verslaafd aan dit kruidige drankje en maak ik het regelmatig.

Maar wat voor drankje is het nu precies? Golden milk is een warm kruidig drankje dat in India al jarenlang gedronken wordt en bekend staat om haar geneeskrachtige werking. Kurkuma is het hoofdbestanddeel van dit drankje en daardoor krijgt het een goudgele kleur. Vandaar de naam ‘golden milk’. Naast kurkuma zitten er nog meer specerijen in zoals gember, zwarte peper, kardemom en kaneel. Het drankje wordt meestal warm gedronken maar je kunt er natuurlijk ook een koude versie van maken!

Ingrediënten voor 2 mokken:
– 600 ml havermelk, amandel- of kokosmelk, ongezoet
– 2 grote theelepels kurkumapoeder
– ½ theelepel kaneel
– ½ theelepel kardemompoeder
– snufje zeezout
– mespuntje gemalen zwarte peper
– 2 theelepels vers geraspte gember (of 1 theelepel gember in poedervorm)
– 2 theelepels honing, optioneel
– ½ theelepel vanillepoeder

Bereidingswijze:
Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg de kruiden toe. Laat de melk 5 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Indien je verse gember hebt gebruikt, giet je het drankje door een zeefje om stukjes geraspte gember op deze manier op te vangen. Je kunt het drankje eventueel zoeten door wat honing toe te voegen.
And now: sit back and relax…