Havermoutkoekjes met peer en cacao

Cake van speltmeel, wortelen en speculaaskruiden
29 maart 2015
Paprika met ei
29 maart 2015
Alles tonen

Havermoutkoekjes met peer en cacao

Heb je nog een paar zachte peren op de fruitschaal liggen? Maak dan eens deze lekkere, snelle en verantwoorde koekjes. De koekjes blijven een beetje zacht en smeuiig. Je kunt ze in de koelkkast 3-5 dagen goed houden.

Ingrediënten voor ongeveer 10 koekjes:
– 50 gram havermout
– 50 gram havermeel*
– 25 gram kokosolie, gesmolten
– 1 eetlepel cacaonibs
– 3 eetlepels kokosrasp
– 1 grote rijpe peer (of twee kleine peertjes) tot moes geprakt
– 1 theelepel kaneel
– optioneel: eetlepel chiazaden, sesamzaadjes of lijnzaadjes

* Havermeel heeft mijn voorkeur maar kan eventueel vervangen worden door speltmeel

Bereidingswijze:
1. Neem een mengkom en doe hierin de havermout, speltmeel en gesmolten kokosolie. Schil de peer en prak deze in een bakje tot moes en voeg aan de rest toe.
2. Voeg nu de cacaonibs en kokosrasp toe en meng alle ingrediënten tot een (plakkerig) deeg.
3. Je kunt met schone handen kleine bolletjes uit het deeg nemen en hier mooie koekjes van kneden. Je kunt ook met een lepel bolletjes deeg pakken en deze een beetje platdrukken op het bakpapier.
4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor ongeveer 15-20 minuten.

Tips:
– Heb je geen havermeel in huis? Maal of blend havervlokken dan in de keukenmachine, easy!
– Heb je geen cacaonibs? Hak dan kleine stukjes van je pure chocolade (mimimaal met 78%-89% cacao)

Havermoutkoekjes met peer en cacao 2