Italiaans gevulde paprika’s
10 oktober 2018
Gevoelens zijn slechts gasten, laat ze komen, laat ze gaan
9 december 2018
Alles tonen

Havermoutpizza

Vanmiddag maakte ik deze havermoutpizza voor lunch: weekendspecial. Maar eigenlijk is het ook zo gemaakt en ideaal voor degenen die liever minder brood eten en iedere dag salade beu zijn. Deze pizza met een bodem van havermout is vezelrijk, glutenvrij (let op het keurmerk van de havermout) en verzadigd goed. Ik koos voor mijn favoriete topping: tomaat, pesto, courgette, geitenkaas en verse basilicum. Absoluut een aanrader ?.

Wat heb je nodig voor 2 kleine pizzaatjes:
De bodem:
– 175 gram havervlokken
– 2 grote eieren
– 1 eetlepel olijfolie of gesmolten kokosolie
– 2 eetlepels Provençaalse kruiden
– klein potje tomatenpuree (70 gram)

Topping:
– kleine tomaten, in schijfjes
– (zelfgemaakte) pesto
– courgetteschijfjes
– zachte geitenkaas
– verse basilicum

Bereidingswijze:
1. Meng (in de keukenmachine of gewoon met je handen) de havermout, eieren, kruiden en olie tot een plakkerig mengsel en spreid dit uit op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Maak een rondje van ca. 0,5 cm dikte en zorg dat je de randen stevig aandrukt.
2. Verwarm de oven voor op 165 graden en zet de bodem voor 15 minuten in de oven.
3. Na 15 minuten smeer je de tomatenpuree over de bodem en beleg je de bodem met jouw favoriete topping.
4. Bak de pizza nog 5-10 minuten af.