Homemade hummus

Signalen dat je lichaam meer vocht nodig heeft
26 augustus 2015
Tips om gezond te lunchen op je werk
31 augustus 2015
Alles tonen

Homemade hummus

Hummus, Humus, Hoummous, Humos, Hoemoes, Humous. Overal op internet en in de literatuur worden deze namen door elkaar gebruikt, maar wordt hetzelfde bedoelt. Na een tijdje zoeken ben ik tot de conclusie gekomen dat de officiële naam voor dit superfood hummus is. Ik gebruik in dit recept dus deze term, maar je weet nu wel dat, als je verder gaat zoeken op internet of in de winkel, er verschillende namen in omloop zijn. Hummus is een soort purree op basis van kikkererwten die haar oorsprong vindt in de Arabische keuken. Het is erg lekker, veelzijdig in gebruik en zo makkelijk om zelf te maken!

Ingrediënten
– Blikje of potje kikkererwten
– 2 eetlepels tahin(sesampasta
– 1 mespuntje kurkuma
– Knoflookteentje
– Snufje peper
– 1 eetlepel extra vierge olijfolie
– Alfalfa

Bereidingswijze
1. Prak de kikkererwten fijn met een vork of doe de kikkererwten in de keukenmachine
2. Doe de tahin erbij en mix het goed door elkaar
3. Snij de knoflook fijn en mix samen met de kurkuma, peper en olijfolie tot de humus op smaak is
4. Eventueel kun je nog wat verse kruiden toevoegen zoals koriander of peterselie. Wil je het pittiger? Een rood pepertje is ook erg lekker om door de humus te mixen.
5. Smeer de humus op een rijstwafel of een sneetje speltbrood, lekker met wat kiemen zoals alfalfa.

Homemade hummus 2