Kruidige mandarijncake met chocolade

Wat kun je het beste eten als je ziek bent?
9 oktober 2016
Wist je dit over een magnesiumtekort en wat kun je hier aan doen?
16 november 2016
Alles tonen

Kruidige mandarijncake met chocolade

Dit recept voor mandarijncake is kruidig en zoet tegelijkertijd. Een voedzame snack voor in de herfst wanneer de mandarijnen het sappigst zijn. Vanwege de specerijen, wordt het ook nog een tikje sinterklaasachtig.

Ingrediënten:
– 125 gram havermout
– 75 gram amandelmeel
– 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
– 1 theelepel vanillekruiden of 1 vanillestokje
– 1 theelepel kaneel
– 25 gram lijnzaad
– snuf Keltisch zeezout
– 40 gram walnoten
– 50 gram pure chocolade
– 3 mandarijnen
– sap van 1 sinaasappel (ongeveer 150 ml)
– 1 ei
– 1 banaan
– 50 gram roomboter of kokosvet

Tip: Houd je van een iets zoetere cake? Gebruik dan pure chocolade 78% i.p.v. 99% cacao of voeg een een eetlepel kokosbloesemsuiker aan het beslag toe. Wil je de cake nog kruidiger? Voeg dan meer kruiden toe zoals koek- kaneel, gember- of speculaaskruiden.

Bereidingswijze:
1. Meng de havermout, het amandelmeel, de koekkruiden, het lijnzaad en het zout in een kom.
2. Snijd de walnoten en pure chocolade in grove stukjes
3. Schil de mandarijnen en snijd ze vervolgens in stukjes, verwijder pitten
4. Smelt de roomboter of het kokosvet in een pannetje.
5. Prak in een andere kom de banaan tot moes en pers de sinaasappel. Meng dit met de roomboter/kokosvet en het ei.
6. Giet nu alles bij elkaar en meng door elkaar.
7. Voeg de mandarijnenstukjes, walnoten en chocolade toe en verdeel goed.
8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
9. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en schep het beslag hierin.
10. Bak in 35-40 minuten gaar in de oven.