Mini courgette pizza’s

Kokosmuffins met amandelcrumble
29 maart 2015
Oude knoflook is gezonder!
29 maart 2015
Alles tonen

Mini courgette pizza’s

Deze heerlijke mini courgettepizzaatjes kan je helemaal aanpassen naar jouw smaak. Beleg de courgette pizza’s bijvoorbeeld met pesto/tapenade, verse basilicum geraspte kaas, salami, olijven, Italiaanse kruiden of zoals ik heb gedaan met tomatenpuree, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Zelfs met alleen kaas zijn ze al lekker . Ze zijn makkelijk te maken en snel klaar en je kunt ze (’s avonds) eten als snack, als voorgerecht, bijgerecht of borrelhapje.

Ingrediënten:
– 1 courgette voor circa 20 pizza’s
– Tomatenpuree
– Parmezaanse kaas
– Pijnboompitten
– Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven (op grillstand) voor op 200 graden.
2. Was de courgette goed en snijd deze in plakjes (niet te dik en niet te dun)
3. Besmeer de plakjes met tomatenpuree, strooi hierover heen Parmezaanse kaas en leg als laatste op elk plakje wat pijnboompitten.
4. Leg de pizzaatjes op bakpapier voor ca. 3 tot 5 minuten in de oven. Blijf tussentijds in de gaten houden.

Tip: je kunt kruiden beter na het bakken over de courgette’s strooien. De kans dat de kruiden verbranden in de oven is groot.