Natuurvoeding en orthomoleculaire voeding

Vita-me geeft advies op basis van natuur- en orthomoleculaire voeding. Orthomoleculaire geneeskunde richt zich op het creëren van een optimale conditie voor alle cellen in ons lichaam, door middel van gezonde natuurlijke voeding eventueel aangevuld met voedingssupplementen. Vanuit deze geneeswijze gaat men ervan uit dat de dagelijkse voeding onvoldoende voedingsstoffen bevat. Van sommige mensen hoor ik wel eens opmerkingen als: ‘Ik ben benieuwd of de mannetjes en vrouwtjes van 100 jaar oud toentertijd ook al zo anders aten?’ Nee, naast dat ik van mening ben dat oud worden niet alleen van voeding afhankelijk is, denk ik niet dat deze mensen een ontbijt gebruikten van chiapudding, een lunch van glutenvrije tosti en in de avond een maaltijdsalade van quinoa met granaatappelpitjes. Echter, de tijden zijn veranderd en we leven nu in een andere samenleving dan 100 jaar geleden. Dit betekent ook dat we tegenwoordig simpelweg andere voedingsmiddelen nodig hebben om onze voedingsstoffen binnen te krijgen. Het brood van nu is niet meer het brood van 100 jaar geleden om maar niet te spreken over de kwaliteit van de groenten en fruit van nu. Dat kan ook niet anders denk maar eens aan: de toegenomen milieuvervuiling (uitlaatgassen, industrie), de verarmde landbouwgrond, gebruik van verdelgingsmiddelen en kunstmest, de genetische modificatie van voedingsmiddelen, de lichaamsvreemde toevoegingen aan voedsel, kunstmatige voeding uit de industrie en de daarbij behorende transvetten, hormoonstimulantia, de verhoogde stress en werkdruk enzovoort.

Onze dagelijkse voeding bevat tegenwoordig veelal wél de stoffen die nodig zijn als brandstof en bouwmateriaal voor ons lichaam maar in onvoldoende mate de belangrijke bijbehorende stoffen die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Vrijwel de gehele Nederlandse bevolking kampt, zelfs bij het gebruik van zogenaamd evenwichtige voeding (volgens de Voedingswijzer van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding (VoVo)), met kleine of grotere tekorten in de voeding aan met name essentiële vetzuren, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Deze tekorten zullen onvermijdelijk leiden tot (ernstige) gezondheidsproblemen maar ook tot vage klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën, spijsverteringsklachten etc.

Orthomoleculaire voeding is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Er zijn inmiddels veel wetenschappelijke publicaties verschenen op het gebied van orthomoleculaire voeding waaruit telkens weer blijkt dat het mogelijk is om door middel van voeding de gezondheid te behouden en te verbeteren.

Nu pretendeert Vita-me niet de genezing van ziekten te kunnen bieden. Wel kan Vita-Me een manier bieden om het menselijk lichaam in optimale conditie te brengen en te houden en zonodig ondersteuning te bieden tijdens of na ziekte.

Voedingsadvies en ondersteuning bij aandoeningen

Er bestaan veel klachten, kwalen en aandoeningen die middels gezonde voeding verminderd of verholpen kunnen worden. Vita-Me kan voedingsadviezen geven bij o.a. overgewicht, het creëren van een gezonde leefstijl of bij verschillende soorten aandoeningen/ ziektes. Hieronder vind je een lijst...

Lees meer

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.