No bake havermout repen met pindakaas

Scrambled eggmix met veggies
18 september 2016
Zoete aardappelbroodjes
28 september 2016
Alles tonen

No bake havermout repen met pindakaas

Deze no bake pindakaas repen met havermout zijn supermakkelijk te maken en heel erg lekker. Want ja, laten we eerlijk zijn.. wie houdt er nou niet van pindakaas? Ik wel in ieder geval. Het fijne aan deze repen is dat ze snel klaar zijn. Ze hebben alleen even wat tijd nodig om op te stijven in de diepvries. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand. Maar voor alles geldt, eet ze met mate. De repen zijn lekker voedzaam en geven net even die boost energie die je nodig hebt. Tussendoor op een werkdag, voor of na het sporten of gewoon bij de thee of koffie.

Ingrediënten voor ongeveer 8 repen
– 115 gram (glutenvrije) havermout
– 115 gram medjouldadels
– 100 gram pindakaas (ik gebruikte zelf Terrasana 3-notenpasta)
– 40 gram gesmolten kokosolie
– handje ongezouten pinda’s (pelpinda’s)

Bereidingswijze
1. Ontpit de dadels en laat deze 15 minuten in een schaaltje water weken.
2. Doe de havermout in een mengkom en voeg hier de notenpasta, gesmolten kokosolie en geweekte dadels aan toe.
3. Meng het geheel met behulp van een staafmixer tot een beslag.
4. Doe wat bakpapier in een vierkante bakvorm en stort het havermout-pindakaasmengsel hierin. Druk goed aan en verdeel de pinda’s over het geheel en druk deze in het beslag.
5. Zet dit in de vriezer en snijd er na ongeveer een uur repen van. Verpak deze per stuk, zodat je ze als tussendoortje kunt gebruiken. Bewaar de repen in de vriezer want dan blijven ze hard en langer vers.
6. Laat kort ontdooien (10-15 minuten) voor je ze opeet.

Tip: je kunt voor dit recept pindakaas gebruiken, zelf zou ik altijd een suikervrije pindakaas aanraden, maar je kunt ook net als ik een notenpasta of amandelpasta gebruiken.