Overnight oats met appel

Bulgur maaltijdsalade met makreel en paddestoelen
20 maart 2015
Boerenkool salade met granaatappel en pecannoten
21 maart 2015
Alles tonen

Overnight oats met appel

Dit is een ideaal ontbijt voor mensen die ’s ochtens zeer weinig tijd hebben. Je maakt het ’s avonds en ’s ochtens kun je meteen eten en weg. Je zou het zelfs mee kunnen nemen in een glazen potje en onderweg of op het werk kunnen eten.

Ingrediënten voor 1 portie:
– 40-50 gram havermout
– 125 ml amandelmelk
– 1 eetlepel lijnzaad of chiazaad
– 1 eetlepel kokosrasp
– handje rozijnen
– 1 klein appeltje met schil, in dunne schijfjes
– 5 walnoten, grof gehakt
– 1 theelepel kaneel
– Optioneel: honing om (extra) te zoeten

Bereidingswijze:
1. Snijd in de avond de appel grof in blokjes of schijfjes en meng de rest van de ingrediënten bij elkaar in een bakje en laat het een nacht afgedekt in de koelkast staan.
2. Roer het de volgende ochtend nog even door – voeg naar wens nog wat amandelmelk toe – en klaar is je ontbijtje.