Paprika met ei

Havermoutkoekjes met peer en cacao
29 maart 2015
Kokosmuffins met amandelcrumble
29 maart 2015
Alles tonen

Paprika met ei

Een eitje in je paprika, weer eens wat anders! Deze paprika met ei is gemakkelijk te maken en kan gegeten worden als lunch, ontbijt of bij het avondeten. Je kan er dus alle kanten mee op.

Ingrediënten voor 1 persoon:
– 1 paprika
– 1 plak serrano ham
– 1 ei
– 1 tl oregano
– 1 theelepel basilicum
– (grof zeezout) en zwarte peper

Bereidingswijze:
1. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijst.
2. Smeer de gehalveerde paprika in met een beetje olijfolie en bekleed de binnenkant met serrano ham. Bestrooi de serrano ham met oregano en basilicum en leg de paprika in een ovenschaal waar een deksel op kan.
3. Breek in de gehalveerde paprika nu voorzichtig een eitje. Breng op smaak met een beetje zwarte peper en eventueel een klein beetje grof zeezout.
4. Doe de deksel op de ovenschaal en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
5. Bak ca. 20-25 minuten in de voorverwarmde tot het ei gestold is. Houd goed in de gaten.