Scrambled eggmix met veggies

Pad Thai van groentenoedels
12 september 2016
No bake havermout repen met pindakaas
24 september 2016
Alles tonen

Scrambled eggmix met veggies

Wil je het liefst gevarieerd en gezond ontbijten, maar heb je geen idee hoe en heb je niet iedere dag zin in pap of een boterham? Probeer eens deze scrambled eggs, een voedzaam en gezond begin van de dag en eenvoudig en snel te bereiden.

Ingrediënten voor 1 portie:
– 2 grote eieren
– 10 cm courgette, 1 tomaat, 5 grote champignons (of voor de mensen die nog minder tijd hebben: 200 gram Italiaanse champignon roerbakmix)
– 1 handje cherrytomaatjes
– ½ eetlepel Italiaanse kruiden
– snufje zwarte peper
– snufje zeezout, Keltisch zeezout of Himalaya zout
– kokosolie, om in de bakken

Bereidingswijze:
1. Kluts de eieren met een vork tot een egale gele massa en voeg hieraan de kruiden, peper en zout toe.
2. Doe een klein beetje kokosolie in een koekenpan en roerbak de groenten en champignons kort.
3. Als de groenten en champignons kort geroerbakt zijn voeg je de geklutste eieren toe.
4. Bak het geheel totdat het ei goed gestold is, blijf af en toe roeren
5. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes
6. Schep het geheel in een kom en voeg de cherrytomaatjes toe.