Asperges, het witte goud!
23 mei 2018
Ijsblokjes met fruit
27 juni 2018
Alles tonen

Snelle boekweit granola uit de pan

Granola rooster je normaal gesproken in de oven. Daar ben je toch vaak wel een minuutje of 20 mee bezig. Bovendien heb je vaak grote hoeveelheden noten, granen en pitten nodig omdat je, als je dan toch bezig bent, meteen wel een pot granola wil maken. Dat is de reden dat ik de laatste tijd eigenlijk niet zo vaak granola meer maakte ondanks dat ik het hartstikke lekker vind. Nu is daar gelukkig wat op gevonden, namelijk granola uit de pan waar geen oven aan te pas komt. Snel, makkelijk, gezond en heerlijk! Ik gebruikte voor deze granola het glutenvrije en eiwitrijke boekweit. Hoe maak je deze snelle granola?

Ingrediënten voor 1 portie boekweit granola:
– 1 eetlepel boekweit (geen meel, gewoon het ‘graantje’ zelf)
– 1 eetlepel (gebroken) pecannoten
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 2 eetlepels havermoutvlokken
– 1 eetlepel ahornsiroop (maple syrup)
– flinke snuf kaneel (+ koekkruiden en of speculaaskruiden)
– optioneel: kokosrasp of kokoschips
– portie yoghurt naar keuze & vers fruit. Ik gebruikte kokosyoghurt, blauwe bessen en mango

Bereidingswijze:
1. Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur. Voeg de boekweit, pecannoten en zonnebloempitten toe. Roer goed door elkaar terwijl je deze verwarmt. Voeg na ongeveer een minuut de havermoutvlokken toe. Blijf goed roeren zodat de ingrediënten niet verbranden. Zet het vuur ietsje lager, voeg de ahornsiroop toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met kaneel, de eventuele andere kruiden en kokos.
2. Serveer de granola met een portie yoghurt naar keuze en vers fruit.