Sushi bowl met quinoa

10 tips om meer groenten te eten
25 maart 2016
Wist je dit over de oranje paprika?
3 juni 2016
Alles tonen

Sushi bowl met quinoa

Ben jij een sushilover? Dan moet je deze sushi bowl met quinoa echt eens maken. Gewoon een kom vol met alles wat in je favoriete sushirol zit. Ideaal bij weinig tijd. Het idee is heel simpel want je gooit alles in een kom en that’s it. Geen gerol en geen gedoe met plakkerige handen. Dus tien keer makkelijker om te maken. De quinoa bevat veel vezels en verzadigd daardoor veel langer dan witte rijst. Bij witte rijst is het voedzame bruine vliesje verwijderd wat maakt dat deze rijst nog maar weinig vezels en voedingsstoffen bevat. De witte rijst veranderd daardoor in een lege koolhydraat en een stiekeme dikmaker. Bij gebruik met quinoa zijn de smaken zo goed als hetzelfde, zo niet lekkerder.

Ingrediënten (2 personen):
– 80 gram quinoa
– 1 rijpe avocado
– 6 surimi sticks
– 150 gram zalm
– ½ komkommer
– 2 nori vellen
– 2 eetlepels sesamzaadjes
– 2 eetlepels sojasaus

Eventueel: paar plakjes verse gember, oestersaus, snufje zwarte peper, ½ wasabipasta.

Bereidingswijze:
1. Zet een pan met water op en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd ondertussen de surimi sticks, zalm en komkommer in blokjes en ontpit de avocado.
3. Knip, scheur of snijd de nori vellen in kleine stukjes.
4. Verdeel de gekookte quinoa over twee kommen en leg de stukjes nori vellen er bovenop.
5. Doe hier de surimi, zalm, komkommer en avocado bij.
6. Strooi er tenslotte wat sesamzaadjes overheen en maak het af met 2 eetlepels sojasaus verdeeld over de kommen. Smakelijk!

Je kunt makkelijk met dit recept variëren: wat dacht je bijvoorbeeld van de variant met kip, tomaatjes, gamba’s, mayonaise of yoghurt, wortel, radijsjes, sojaboontjes etc.