Voeding

In deze tijd en samenleving wordt steeds meer van ons verwacht dat wij onze eigen verantwoordelijkheid nemen, zeker wanneer het gaat over onze voedingsgezondheid. De tijd van blind vertrouwen dat alles goed voor ons is wat in de winkel ligt of dat wat in de reclame wordt aangeprezen is voorbij. Winstmaximalisatie van o.a. de voedingsindustrie gaat helaas vaak niet samen met wat gezond voor ons is.

Je merkt dat de laatste jaren een verandering gaande is. Men is steeds meer geïnteresseerd in gezonde en verantwoorde voeding of wordt bewust van een gluten en/of lactose-intolerantie waardoor men genoodzaakt wordt het voedingspatroon onder de loep te nemen. Konden we vroeger nog ongestoord genieten van voedsel, nu vragen we ons af of ons huidige voedsel nog wel zo gezond is. Is het wel diervriendelijk? Bevat het niet teveel E-nummers, vetten of suikers? En bevat het niet teveel calorieën, lactose of gluten? Mensen worden langzaam maar zeker bewust van de achteruitgaande gezondheid en willen graag beter en gezonder gaan leven en eten. Dit natuurlijk het liefst met daar zo min mogelijk tijd mee kwijt te zijn. Hier wordt onder andere door de voedingsindustrie goed op ingespeeld met snelle en ‘gezonde’ kant-en-klaar maaltijden en salades, zogenaamde ‘bewuste keuzes’, verpakkingen met een gezonde uitstraling en schuilnamen voor de meest schadelijke ingrediënten. Daarbij komt ook nog dat de een na de andere gezondheidsgoeroe opstaat en vertelt wat je beter wel en niet kan eten. In de media wordt je overspoeld met foodbloggers en de meest tegenstrijdige informatie. Naar wie moet je nu met je goedbedoelde intentie om gezond te gaan leven en eten nog luisteren?

Naar mijn mening is het belangrijk dat men zelf leert en ervaart hoe belangrijk voeding kan zijn voor zijn of haar gezondheid. Ik wil mensen graag leren wat voor reactie voedingsstoffen in je lichaam kunnen oproepen, zowel positief als negatief. Het is hierbij belangrijk om zelf logisch na te blijven denken en goed te voelen. Iedereen weet dat verse producten beter zijn en dat elke bewerking ten koste gaat van de voedingswaarde. Geloof niet in de praatjes van marketeers, maar blijf bij jezelf. Wat voelt goed voor jou en wat niet? Leer te luisteren naar je lichaam. Het is aan jezelf wat je hiermee doet. Met de juiste voeding kunnen we veel aan onze gezondheid verbeteren, zodat we weer energie krijgen voor de dingen waar we van houden. En dit alles, zonder enkel op een blaadje sla te moeten knabbelen.

Mijn doel is om mensen te inspireren met een andere/nieuw voedingspatroon op basis van natuurlijke en gezonde voeding. Er gaat veel gezondheid van mensen verloren door de overdaad aan voedingsmiddelen die ons lichaam niet altijd goed kan verwerken. We zijn zelf een natuurproduct, waarom voeden we onszelf dan merendeels met industrieel bewerkt en voor ons lichaam onherkenbaar voedsel? Veel van onze voeding is alleen maar vulling; het bevat te weinig bouwstoffen en te veel gifstoffen. We maken onszelf bewust of onbewust ziek. Het is zeker niet makkelijk om je voedingspatroon van de een op de andere dag om te gooien en dat is ook helemaal niet de bedoeling. Het is een uitdaging en een proces waarin we samen gaan kijken en ontdekken welk voedingspatroon het beste bij jou en je leefstijl past.

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.