Warm citroenwater met kurkuma

Gezonde voeding en gezond haar
18 juni 2015
Hittegolf te lijf met verkoelende voeding
17 juli 2015
Alles tonen

Warm citroenwater met kurkuma

De dag beginnen met een glas warm citroenwater reinigt je organen, stimuleert je spijsvertering en vetverbranding. Citroen stimuleert je lever om meer gal te produceren, zodat je gemakkelijker vetten kunt verteren. Het zuur rekent af met opgehoopte gifstoffen in met name de darmen waardoor het geweldig helpt tegen constipatie en een opgeblazen gevoel. Daarnaast helpt het je bloeddruk verlagen en is het erg goed voor je huid. Genoeg redenen dus om eens een glaasje te proberen. Ben je al meer gevorderd en bekend met een glas warm citroenwater? Maak dit drankje dan nu nog eens extra gezond door er het kruid kurkuma aan toe te voegen.

Wat is kurkuma en wat doet het voor je?
Kurkuma, ook wel bekend onder de naam geelwortel, kun je gewoon in de supermarkt kopen. Kurkuma wordt al eeuwenlang in India gebruikt en is een bekende anti-oxidant. Meng ‘s ochtends kurkuma door het citroenwater en je hebt een zeer oppeppend en gezond drankje dat ervoor zorgt dat je de dag goed begint. Wacht nadat je het drankje hebt gedronken ongeveer 30 minuten voordat je aan je ontbijt begint.

Ingrediënten
– 1 beker met warm water
– ½ citroen, uitgeperst
– ¼ tl kurkuma
– 1 tl rauwe honing (naar keuze)
– snufje kaneel (naar keuze)

Bereiding
Meng alle ingrediënten goed door elkaar in het warme water. Het water mag niet koken!
Blijf goed doorroeren tijdens het drinken van je citroenwater met kurkuma. De kurkuma zakt namelijk steeds naar de bodem.