Wat je misschien nog niet wist over de radijs

Wat wil je hart? Pinda’s (maar geen pindakaas!)
27 juli 2015
Wat is aspartaam
11 augustus 2015
Alles tonen

Wat je misschien nog niet wist over de radijs

Wat bijna niemand weet over de radijs is dat haar loof gezond is. Met loof bedoelen we de bladeren van de radijs. Jarenlang hebben we de radijsbladeren weggegooid in de veronderstelling dat we deze niet kunt eten. Maar dat kan wel! Je kan het blad beschouwen als sla.
Het blad van de radijs heeft een pittige, koolachtige smaak en zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Eerlijk is eerlijk, het blad is stevig en harig, je treft hele korte ‘haartjes’ aan. Dat klinkt allerminst aantrekkelijk, maar wanneer je de bladeren fijn snijdt en door de salade heen doet geeft het wel een lekkere bite. De koolachtige en pittige smaak is niet vreemd, want radijs is familie van de supergezonde koolachtigen waaronder ook broccoli, spruitjes en bloemkool vallen. Kies bewust voor biologische, onbespoten radijs want dan ben je er zekerder van dat je minder schadelijke stoffen binnen krijgt.

Gebruik het afgesneden loof van radijs als groene bladgroente en verwerk het in je groene smoothie, soep of in een salade. Even speuren op internet levert je verschillende recepten op. Dat is weer eens iets anders! Wie durft het aan?