Multi dag & nacht mama 2×90 tabletten

SilSolutions 1000 ml
27 november 2019
GABA Plus
19 januari 2020
Alles tonen

62.30

De multi vitamine welke speciaal bedoeld is voor de periode van zwanger raken, zwangerschap en lactatieperiode! De Multi Dag Mama wordt gecombineerd met de Multi Nacht Mama waardoor alle nodige vitaminen en mineralen op de meest efficiënte momenten binnen het bioritme van het lichaam tot zijn recht komen. De effectiviteit van de Multi wordt op deze manier optimaal benut.

Kortom: een prachtige samenstelling en samenwerking van hoogwaardige voedingsstoffen welke je nodig hebt tijdens deze bijzondere periode van je leven!

Bij gebruik van de dagdosering is 1 verpakking met daarin één Multi Dag Mama en één Multi Nacht Mama voldoende voor 3 maanden (2×90 tabletten)

Multi Dag Mama
Vitaminen, mineralen, citrus bioflavonoïden, grape seed extract (OPC), inositol, alfa-liponzuur, 5-methyltetrahydrofoliumzuur glucosamine zout, microcrystallijne cellulose (vulstof), magnesium stearaat (antiklontermiddel), hydroxypropyl methyl cellulose (coating), silicium dioxide (vulstof), polysorbaat (moisterizer), bijenwas (glansmiddel).

Multi Nacht Mama
Vitaminen, mineralen, aminozuren, dimetylethanolamine bitartraat, microcrystallijne cellulose (vulstof), croscamellose sodium (disintegrant), magnesium stearaat (antiklontermiddel), hydroxypropyl metyl cellulose (coating), silicium dioxide (vulstof), polysorbaat (moisterizer), bijenwas (glansmiddel)

Dit product bevat geen: gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen. Vitamine K2 is afkomstig van gefermenteerde soja.

Multi Dag Mama
De Multi Dag Mama is zo samengesteld dat er rekening is gehouden met de extra voedingsstoffen voor de gezondheid van de moeder maar vooral ook van het kindje. Overdag heeft het lichaam behoefte aan de in water oplosbare vitamines. De dagformule bevat onder andere:
* Quatrefolic ®, 600 mcg, een superieure vorm van foliumzuur. De lichaamseigen en actieve vorm van foliumzuur (5-methyltetrahydrofolaat) is gebonden aan (plantaardig) glucosaminezout. Dit is de absolute top en de meest stabiele vorm van 5-MTF, de actieve vorm van foliumzuur, met de hoogst mogelijke beschikbaarheid.
* De Multi Dag Mama bevat ook extra choline, een must have wanneer je zwanger bent. Choline is in alle weefsels aanwezig als essentieel onderdeel van fosfolipiden. Choline is belangrijk voor een goede ontwikkeling van de foetus. De Multi Dag Mama bevat tevens actieve vormen van de verschillende B-vitamines. B12 bevat zelfs twee soorten van de actieve vorm zowel methylcobalamine als adenosylcobalamine.
* Voor de verhoogde behoefte aan ijzer is gekozen voor de goed opneembare en maagvriendelijke ijzerbisglycinate met een dosering van 25 mg en in de multi nacht nog eens 15 mg.
* Extra biotine is op advies van de EFSA (European Food Safety Authority) toegevoegd.
* Extra magnesium zit zowel in de Multi Dag Mama als in de Multi Nacht Mama en wel in de mooie verbindingen bisglycinaat en citraat. De andere extra mineralen die goed zijn voor zwangeren zijn te vinden in de Multi Nacht Mama.
* Bij de samenstelling van de Multi Dag Mama is naast de extra behoefte voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven ook rekening gehouden met het bioritme. De vitaminen, mineralen en andere stoffen die het lichaam overdag vraagt zijn wezenlijk anders dan de behoeften aan nutriënten voor de nacht. Multi Dag is een samenstelling, met daarin wateroplosbare vitamines en aangevuld met een aantal mineralen die belangrijk zijn om overdag ingenomen te worden. De verbindingen zijn goed opneembare vormen voor het lichaam waardoor de biologische beschikbaarheid wordt bevorderd. De samenstelling van de Multi Dag Mama is dus afgestemd op het bioritme en op de samenwerking van de verschillende vitamines en mineralen.

Multi Nacht Mama
’s Nachts heeft het lichaam meer behoefte aan de in vet oplosbare vitamines. De Multi Nacht Mama voorziet in:
* Extra vitamine D3 met een dosering van 25 mcg en vitamine E in de goed opneembare vorm D-alfa-tocoferol acetaat 30 mg. Vitamine F, K2 en Ascorbul palmitaat (vitamine C). Deze in vet oplosbare vitamine C is van belang voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de psychologische functies.
* Er wordt vaak gewaarschuwd voor de gevaren van een teveel aan vitamine A voor zwangere vrouwen, terwijl de behoefte hieraan weldegelijk tijdens de periode van zwangerschap en borstvoeding hoger is. Bij de samenstelling van de Multi Nacht Mama is gekozen voor een veilige en toch belangrijke dosering van vitamine A in de vorm van retinol acetaat en 6 mg natuurlijke bèta caroteen. Dit zal nooit leiden tot een te hoog vitamine A gehalte.
* De in vet oplosbare vitamines zijn vitamines die we nodig hebben als antioxidant ter bescherming van de cellen tegen schade door vrije radicalen waar we aan blootgesteld worden mede door de druk van het huidige leefmilieu.
* Vitamine D, ijzer, magnesium, calcium en zink hebben een gunstige invloed op het celdelingsproces en dragen bij aan het proces van celvernieuwing. Calcium speelt een rol in het proces van celdifferentiatie. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten, de vernieuwing van weefsel en biedt ondersteuning bij detoxificatie via de lever.
* Om de ontwikkeling van het kind zo optimaal mogelijk te laten verlopen is er een extra behoefte aan jodium, maar vooral ook mineralen zoals ijzer, boron, magnesium, calcium, molybdeen, kalium, selenium en zink. De Multi Nacht Mama voorziet in deze extra behoefte.

Overdag moeten wij prestaties leveren, bestendig zijn tegen stress-situaties, alert zijn, terwijl ’s nachts het lichaam en geest tot rust moeten komen zodat wij lekker kunnen slapen en lichaamscellen kunnen opbouwen. De voedingsstoffen in de Multi Dag Mama en Multi Nacht Mama zijn afgestemd aan deze behoefte.

Aanbevolen dagdosering:
Multi Dag Mama: neem 1 tablet ’s ochtends bij het ontbijt. Deze formule voorziet in voedingsstoffen die goed zijn voor energie, spieren, concentratie en het geheugen rondom de zwangerschap en lactatieperiode.

Multi Nacht Mama: neem 1 tablet ‘s avonds in. Deze formule voorziet in voedingsstoffen die ondersteuning geven aan de opbouw van spier-, zenuw- en hersenweefsel rondom de zwangerschap en lactatieperiode.

Droog en bij kamertemperatuur bewaren en buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden.

Andere suggesties…