S-Acetyl-L-Glutathion

5-HTP
5 december 2017
Multi Dag & Nacht Junior
26 november 2019
Alles tonen

57.00

Glutathion is de enige antioxidant die de eigenschap bezit zichzelf te regenereren. Bovendien draagt het krachtige nutriënt bij aan het hergebruik van andere antioxidanten die geoxideerd zijn geraakt, zoals vitamine C, vitamine E, alfa-liponzuur en coënzym Q10. Hierdoor neemt glutathion een ondersteunende rol in binnen het anti-oxidantensysteem van ons lichaam. Onder normale omstandigheden is de lichaamseigen stof voldoende in ons gestel aanwezig. Tal van factoren kunnen suppletie met glutathion echter noodzakelijk maken. Voorbeelden hiervan zijn stress (zowel psychisch als fysiek), vervuiling, straling, infecties, medicijnen, onvolwaardige voeding, veelvuldig sporten en blessures. In het bijzonder het tellen van de jaren kunnen glutathion tot een waardevolle aanvulling op het voedingspatroon maken. Het van nature aanwezige glutathion niveau in de cellen neemt namelijk met de jaren af, waardoor oudersdomsverschijnselen ontstaan.

De kracht van S-Acetyl-L-Glutathion voor je op een rijtje
* Moeder van alle antioxidanten
* S-acetyl-l-glutathion, de enige vorm die het lichaam opneemt
* Prijs-effectiviteitverhouding is uitmuntend
* Goed opneembaar door acetyl
* Stabiel in maagdarmkanaal door maagzuurresistente capsule

Inhoud product: 90 vega capsules

Categorie:

S-Acetyl-Glutathion, calciumfosfaat, microkrystallijne cellulose (bindmiddel), hydroxypropyl methylcellulose (capsule), silicium dioxide

Dit product bevat geen: gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Dosering per capsule RI*
S-Acetyl-Glutathion 100 mg **

Glutathion is de enige antioxidant die de eigenschap bezit zichzelf te regenereren. Bovendien draagt het krachtige nutriënt bij aan het hergebruik van andere antioxidanten die geoxideerd zijn geraakt, zoals vitamine C, vitamine E, alfa-liponzuur en coënzym Q10. Hierdoor neemt de moeder alle antioxidanten een ondersteunende rol in binnen het anti-oxidantensysteem van ons lichaam. Onder normale omstandigheden is de lichaamseigen stof voldoende in ons gestel aanwezig. Tal van factoren kunnen suppletie met glutathion echter noodzakelijk maken. Voorbeelden hiervan zijn stress (zowel psychisch als fysiek), vervuiling, straling, infecties, medicijnen, slechte voeding, veelvuldig sporten en blessuresv In het bijzonder het tellen van de jaren kunnen glutathion tot een waardevolle aanvulling op het voedingspatroon maken. Het van nature aanwezige glutathion niveau in de cellen neemt namelijk met de jaren af, waardoor ouderdomsverschijnselen ontstaan.

We kennen glutathion in drie vormen:
1. De gereduceerde vorm
2. De geoxideerde vorm
3. Als S-acetyl-l-glutathion

Wanneer je op het etiket van een voedingssupplement gereduceerd glutathion, of gewoonweg glutathion ziet staan, dan wordt de gereduceerde vorm bedoelt. Dit is een verbinding van drie aminozuren (tripeptide), die het lichaam aanmaakt uit cysteÏne, glutamine en glycine. De thiolgroep (SH-groep) van cysteÏne is het actieve deel van het molecuul. Uit onderzoek blijkt echter dat het lichaam gereduceerd glutathion niet, of nauwelijks opneemt. Het maagdarmkanaal vernietigt het nutriënt gewoonweg. Zelfs doseringen van drie gram hebben geen verhoging van glutathionniveaus in het lichaam tot gevolg. In tegenstelling tot s-acetyl-l-glutathion, dat het lichaam volledig absorbeert en in zijn geheel opneemt in de cellen.

Acetyl is in feite een molecuul, de acytylgroep is dus geen molecuul op zichzelf. We kunnen de vergelijking trekken met een arm of een been, erg functioneel binnen het geheel van een lichaam, maar op zichzelf waardeloos. Desalniettemin heeft de koppeling van acetyl met glutathion grote waarde binnen ons lichaam. Drie eigenschappen van het molecuuldeel zorgen namelijk voor efficiëntere passage door het celmembraan. Acetyl is een lipide actige verbinding, waardoor de darm het molecuul als geheel kan opnemen. Daarnaast beschermt de acetylverbinding het molecuul tegen oxidatie, wat snelle verspreiding in de cel tot gevolg heeft. Vervolgens kunnen de enzymen aanwezig in de cel de binding razendsnel splitsen. Hierdoor neemt het lichaam s-acetyl-l-glutathion wel goed op, in tegenstelling tot regulier glutathion.

Aanbevolen dagdosering: Neem één tot drie maal daags 1 capsule S-Acetyl-L-Glutathion bij of na de maaltijd met een beetje water in.
Veiligheid: S-Acetyl-L-Glutathion is veilig in gebruik. Bij zwangerschap: raadpleeg een deskundige. Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Aanbevolen dosis niet overschrijden.

Andere suggesties…