Multi Dag & Nacht 2×30 tabletten

Magnesium Tauraat
11 april 2016
Multi Dag & Nacht 2×90 tabletten
19 mei 2016
Alles tonen

25.40

Vitakruid heeft een multi/mineralen formule ontwikkeld die rekening houdt met het bioritme van de mens met een prachtig resultaat. Met de multi dag en nacht van Vitakruid maakt u letterlijk dag en nacht verschil ten opzichte van andere hooggedoseerde kwaliteitsmulti’s. Overdag voedingsstoffen voor de energie die u nodig heeft om fit, scherp en alert te zijn en ’s avonds voedingsstoffen voor de rust, slaap en opbouw van de hersen-, spier- en zenuwcellen. Echt een multi die jarenlang gebruikt kan worden en begrijpt waar u behoefte aan heeft.

Bij gebruik van de dagdosering is 1 verpakking met daarin één Multi Dag en één Multi Nacht voldoende voor 1 maand (2×30 tabletten).

Categorie:

Multi dag
Vitaminen, mineralen, choline bitartraat, para-aminobenzoezuur, inositol, druivenpitextract (OPC), citrus bioflavonoïden, alpha-liponzuur, cottonseed oil (antiklontermiddel), siliciumdioxide (vulmiddel), hydroxypropyl methyl cellulose (coating), microkrystaline cellulose (vulstof), maltodextrine (drager), ijzeroxide (natuurlijke kleurstof), polysorbaat (moisturizer), bijenwas (glansmiddel)

Multi nacht
Vitaminen, mineralen, geconjugeerd linolzuur, mariadistel, passiebloemextract (extract 9:1), DMAE, L-Taurine, L-Gluthation, melatonine, magnesium stearaat (antiklontermiddel), silicium dioxide (vulstof), maltodextrine (vulstof), polysorbaat (moisterizer), bijenwas (glansmiddel)

Dit product bevat geen: gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen

Multi dag
Overdag moeten wij prestaties leveren, bestendig zijn tegen stress-situaties, alert zijn, ons kunnen concentreren, het denkvermogen moet scherp zijn en onze spieren en gewrichten moeten optimaal kunnen functioneren. De vitaminen, mineralen en andere stoffen die het lichaam daarvoor vraagt zijn wezenlijk anders dan de behoefte aan nutriënten voor de nacht. Multi dag is een samenstelling, met daarin wateroplosbare vitamines en aangevuld met een aantal mineralen die belangrijk zijn om overdag ingenomen te worden. De verbindingen zijn goed opneembare vormen voor het lichaam waardoor de biologische beschikbaarheid wordt bevorderd.
Energie: De in deze formule opgenomen vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine en C en de mineralen calcium, ijzer, koper en mangaan dragen bij tot een normaal energie leverend metabolisme en helpt je overdag de energie uit voeding vrij te maken om optimaal te functioneren. Chroom, biotine en zink spelen een belangrijke rol in de verwerking van de macronutriënten respectievelijk koolhydraten, vetten en eiwitten, in de productie van diverse lichaamsstoffen en voor het zenuwstelsel. Foliumzuur, ijzer, magnesium, vitamine B2, B3, B5, B6 en C dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid.
Psychologische functie: vitamine B1, B3, B6, B12, C, foliumzuur, biotine, magnesium dragen bij aan een normaal psychologische functie. Goede stoffen voor het geheugen zijn vitamine B1 en B12 en voor de leerprestaties vitamine B3 en magnesium.
Zenuwstelsel: kalium en magnesium spelen een rol in de prikkeloverdracht van de zenuwcellen en kalium is ook van belang bij het handhaven van een normale bloeddruk. Koper speelt een belangrijke rol in de opbouw van zenuwcellen. Biotine, kalium, koper, magnesium, vitamine B1, B2, B3, B6, B12 en C dragen bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.
Spieren: calcium, magnesium en kalium spelen een rol bij het behouden van sterke spieren. Magnesium is goed voor de stevigheid van het skelet. Koper ondersteunt het behoud van bindweefsel en speelt een rol bij het zuurstoftransport in het lichaam.
Spijsvertering: Chroom draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten en calcium speelt een belangrijke rol in de normale werking van spijsverteringsenzymen.
Antioxidanten: Koper, mangaan, vitamine B2 en C zijn vrije radicalen vangers en helpen het (natuurlijk) afweersysteem van de lichaamscellen te beschermen. Vitamine C kent een aantal vormen. De meeste zijn in water oplosbaar en zijn zowel overdag als ’s nachts nodig. Een uitzondering is vitamine C als ascorbylpalmitaat, deze vitamine C is in vet oplosbaar e kan het lichaam vooral ’s nachts goed gebruiken. Vitamine C (ascorbinezuur) is in de eerste plaats belangrijk voor de weerstand, de bloedvaten en collageenweefsel. OPC en citrus bioflavonoïden zijn andere antioxidanten die de formule ondersteunen.

Multi nacht
Wanneer we overdag lekker actief zijn geweest kunnen we makkelijker goed in slaap komen. Tijdens de nacht komt het lichaam en de geest tot rust. Veel van onze spieren ontspannen zich en hersengolven veranderen, net als de hartslag en de ademhaling. De hersenen blokkeren alle prikkels van buiten waardoor ons bewustzijn verlaagd en we afgesloten raken van de buitenwereld. Deze verregaande maatregelen die de natuur heeft genomen om slapen mogelijk te maken dienen voor de wederopbouw van lichaam en geest. Deze multi nacht heeft rustgevende- en ontspannende eigenschappen en zorgt voor opbouw en herstel van je lichaam gedurende de slaap.
Bescherming tegen oxidatieve schade: ’s nachts heeft het lichaam meer behoefte aan de in vetoplosbare vitamines zoals A, bètacaroteen, D3, F, K2 en ascorbyl palmitaat (vitamine C). Deze in vetoplosbare vitamine C is van belang voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de psychologische functies. De in vetoplosbare vitamines zijn vitamines die we nodig hebben als antioxidant ter bescherming van de cellen tegen schade door vrije radicalen waar we aan blootgesteld worden mede door de druk van het huidige leefmilieu.
Ontspanning: het kruid passiebloem staat al eeuwen bekend om zijn rustgevende invloed. De multi nacht bevat bovendien 0,3 mg melatonine, wat een bijdrage levert aan het sneller in slaap vallen.
Opbouw: vitamine D, ijzer, magnesium, calcium en zink hebben een gunstige invloed op het celdelingsproces en dragen bij aan het proces van celvernieuwing. Calcium speelt een rol in het proces van celdifferentiatie. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten en vernieuwing van weefsel. Silymarin (mariadistel) ondersteunt de reiniging van de lever. Wanneer de lever goed blijft functioneren kan het lichaam zelf herstellen en reinigen.
Botten: calcium, magnesium, zink, vitamine D3, K2 dragen bij tot de instandhouding van normale botten. Vitamine C draagt bij tot de collageenvorming voor de botten en het tandvlees.
Gezichtsvermogen en slijmvliezen: vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en is goed voor het behoud van de normale structuur en functie van de slijmvliezen.
Immuunsysteem: vitamine A en D, selenium en zink dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Multi dag: neem 1 tablet ’s ochtends bij het ontbijt. Deze formule voorziet in voedingsstoffen die goed zijn voor de energie, de spieren, de concentratie en het geheugen.

Multi nacht: neem 1 tablet ’s avonds in. Bij voorkeur 2 uur voor het slapen gaan. Deze formule voorziet in voedingsstoffen die ondersteuning geven aan de opbouw van spier-, zenuw- en hersenweefsel.

Houdbaarheid: droog en op kamertemperatuur (15-25 °C) bewaren. Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden.

Andere suggesties…