1. Worden nog steeds de identieke Bachbloesem remedies gebruikt als welke dr. Edward Bach toentertijd gevonden heeft?
Tot op de dag van vandaag worden de moedertincturen nog steeds gemaakt door de huidige beheerders van het Dr. Edward Bach Centre. De locaties van de bloemen zijn nog grotendeels dezelfde als die door Dr. Edward Bach werden uitgekozen. Tevens worden de remedies nog op dezelfde manier gemaakt zoals Dr. Bach dat zelf deed, dit maakt dat de kwaliteit en integriteit van de remedies worden gewaarborgd.

2. Hoe lang duurt het voor je iets merkt van de werking van Bachbloesem remedies?
Bachbloesems zijn wetenschappelijk niet aangetoond. De werking varieert per persoon. Bij goed dagelijks gebruik merk je meestal na een dag of 10 de eerste subtiele veranderingen. Deze veranderingen blijven onverminderd doorgaan. * Soms is er meteen een reactie, bijvoorbeeld een gevoel van ontspanning of zijn er plotselinge inzichten of veranderingen. Of we zien de reactie binnen enkele weken. Dit hangt ook af van de fase van ontwikkeling waarin het kind zich bevindt. * Ook is het van invloed hoe lang een bepaalde klacht al bestaat. Meestal zie je aan het verdwijnen of veranderen van de lichamelijke of psychische symptomen of de Bachbloesem Remedies geholpen hebben.

3. Wat zijn de voordelen van Bachbloesem therapie?
De Remedies zijn gemaakt van planten, struiken en bomen (op één na: Rock Water, de naam zegt het al) deze is gemaakt van een natuurlijke bron met geneeskrachtige eigenschappen.
* De remedies hebben geen bijwerkingen.
* De remedies zijn niet verslavend.
* De remedies kunnen altijd gebruikt worden, ook in combinatie met eventuele andere medicijnen gezien ze de werking hiervan niet belemmeren.
* De remedies kunnen ook eenvoudig aan water of sap worden toegevoegd.

4. Hoe lang is de Bach Bloesemremedie houdbaar en waar bewaar ik het pipetflesje het beste?
* De Bachbloesem remedie bewaar je donker en koel (niet in de koelkast).
* De Bachbloesem remedie is tot 6 maanden houdbaar na aankoop.
* De Bachbloesemremedie uit het zonlicht houden.
* De Bachbloesemremedie niet in de buurt van verwarming of andere warmte bron.
* Sluit het pipetflesje goed af na ieder gebruik.
* Let goed op dat de tong niet het pipetje aanraakt. Dit kan bacteriën veroorzaken waardoor de inhoud troebel kan worden.

5. Is Bachbloesem therapie homeopathisch?
Er worden soms verbanden gelegd tussen Bachbloesemremedies en homeopathie. Dat is niet zo gek. Dr. Edward Bach werd namelijk geïnspireerd door het boek van Dr. Hahnemann over homeopathie. Zowel bij homeopathie als bij Bachbloesems wordt gebruik gemaakt van het principe van verdunning om extracten te maken. Bij eerstgenoemde gaat men echter sterker verdunnen dan bij Bach bloesem therapie. Ook de manier van verdunnen is anders. De Bach remedies gaat men niet potentiëren, dit wil zeggen tussen iedere verdunning het flesje schudden.

Toch verschillen Bachbloesem remedies en homeopathie op een aantal punten van elkaar.
* Bij Bach bloesem therapie worden enkel bloesems gebruikt van onschadelijke planten, struiken en bomen. Dit in tegenstelling tot homeopathie waar men zowel planten, mineralen en dierlijke substanties gebruikt om de homeopathische middelen te maken.

* Bij Bach bloesem therapie mag je alles blijven eten en drinken. Je hoeft geen koffie, thee, munt of andere specifieke voedingsstoffen te mijden.

* Bach bloesem therapie mag ook zonder risico gegeven worden aan baby’s, kinderen of zwangere dames. Ze zijn totaal onschadelijk zelfs in heel hoge dosering. Homeopathische middelen met een hoge potentie hebben een heel sterke werking en kunnen niet zomaar aan baby’s of kinderen gegeven worden. Ook bepaalde producten zijn verboden voor zwangere vrouwen.

--> Bach bloesem therapie richt zich uitsluitend op het emotionele en psychische welzijn van de persoon. Het terug in balans brengen van emoties heeft uiteraard effect op de fysieke gezondheid maar deze is niet het diagnostisch criterium.
--> Homeopathie richt zich juist vooral op de fysiek gezondheid van de persoon maar men neemt wel het psychische aspect in rekening om de diagnose te stellen. Het accent ligt echter op de lichamelijke symptomen om de diagnose te bepalen.

Beide alternatieve geneeswijzen kunnen perfect naast elkaar staan en perfect samengaan in één behandeling. Bach bloesem therapie richt zich vooral op het emotionele aspect terwijl homeopathie zich richt op het fysieke aspect. Beiden zijn sterk op hun terrein en samenwerking tussen hen geeft dikwijls erg goede resultaten.

6. Moet je voor de werking van Bachbloesem remedies in de remedies geloven?
Nee, dat hoeft niet. Ze werken ook zonder dat je erin "gelooft". Mocht je remedies gaan willen innemen om aan te tonen dat het niet werkt, dan zal het ook niet werken. Remedies helpen een onbalans, een disharmonie op te heffen. Als die er niet is, dan zullen ze ook niets voor je kunnen betekenen.

7. Bevatten Bachbloesems alcohol?
Ja. De samenstellingen worden gemaakt met stockflesjes volgens het originele receptuur en bevatten altijd alcohol (27 vol%). Om een samenstelling (remedieflesje) te maken zijn maar enkele druppels van het stockflesje nodig. De hoeveelheid alcohol op 50ml bronwater is dan ook te verwaarlozen en heeft geen effect.

8. Zijn Bachbloesems geschikt tijdens de zwangerschap?
Ja! De zwangerschap brengt heel wat hormonale veranderingen en stress met zich mee. Heel wat vrouwen nemen Bachbloesems tijdens de zwangerschap waardoor ze minder gespannen zijn. Dit komt moeder en kind ten goede!

9. Hoe smaken Bachbloesems ?
Bachbloesems zijn vrijwel smaakloos. Ook voor kinderen geeft dit geen problemen bij inname.

10. Hoe lang moet ik Bachbloesems blijven nemen ?
De meesten mensen merken al na enkele dagen tot weken een verschil. Toch adviseer ik regelmatig een kuur van minimaal een maand. Na deze maand, reflecteren we en kijken we hoe het inmiddels gaat. Wellicht kun je stoppen met de desbetreffende remedie of heb je een andere samenstelling van de remedie nodig.

Bij 'chronische' of 'langdurige' obstakels als menopauze, puberteit, ... kan je de Bachbloesems blijven nemen zo lang je dat wenst. Bachbloesems zijn niet schadelijk bij langdurig gebruik.

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.