Reiki is een warme energiemassage door middel van handoplegging.
Alles en iedereen bestaat voor een groot deel uit energie. Een goede doorstroming van energie in ons lichaam is cruciaal gezien deze voor een gezond lichaam zorgt. Reiki bevordert de doorstroom van energie.

Door allerlei situaties in ons leven kunnen blokkades in onze energiebanen ontstaan. Deze blokkades kunnen op den duur leiden tot klachten en ziekten. De doorstroom van energie, welke Reiki bewerkstelligt, heft deze blokkades in de energiebanen op waardoor lichaam en geest weer in balans komen. Reiki zorgt voor balans en rust in het lichaam. Degene die de hand(en) oplegt, werkt niet met de eigen energie. De behandelaar is een kanaal die universele energie doorgeeft. Er worden dus geen ziektes of spanningen van de behandelaar doorgegeven. Het is de ontvanger van energie die, zij het onbewust, het (herstel)werk verricht. Dit werk houdt in dat lichaam en geest de energietoevoer gebruiken om zichzelf in balans te brengen. Dit wordt ook wel het zelfhelend vermogen of zelfherstellend vermogen van het lichaam genoemd, een innerlijke kracht die probeert lichaam en geest zo gezond mogelijk te houden Een Reiki behandeling is eigenlijk altijd een cadeautje voor het welzijn. Maar in sommige situaties is een Reiki behandeling zeker een aanrader:

Reiki bij stress en burn-out

Burn-out is volksziekte nummer een. Een belangrijke reden hiervoor is het tempo waarin onze wereld zich ontwikkeld, toename van prikkels en de overdaad aan keuzes die we hebben. Onze wereld biedt mooie kansen en mogelijkheden, maar het zorgt er ook voor dat we veel willen en soms (of heel vaak van onszelf) “moeten”. Dit kan zorgen voor veel stress. Opvallend is dat ook de zogenoemde, life-changing events zijn toegenomen: scheidingen, verhuizingen, een carrière-switch kunnen zorgen voor veel stress.

Een beetje stress is een normale reactie, maar langdurige stress kan zorgen voor klachten als overspannenheid en uiteindelijk burn-out en depressie. Reiki vermindert stress klachten en de symptomen van een depressie. Onderzoek toont aan dat patiënten die met reiki zijn behandeld niet alleen op de korte termijn baat hebben bij reiki, maar ook een jaar later scoort de behandelde groep nog steeds significant lager op stressklachten en symptomen van depressie (Bron: long-term effects of energetic healing or symptoms of psychological depression and self-perceived stress; A. Goldman Shore).

Reiki bij herstel

Herstel van een medische ingreep of ziekte gaat helaas vaak niet vanzelf. De impact is op fysiek, mentaal en emotioneel gebied groot. Het is een periode van onzekerheid, pijn en ongemak. Dit kan leiden tot angst en stress. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot een depressie. Je kan hierdoor in een negatieve, vicieuze cirkel belanden. Wat we allemaal eigenlijk wel weten, is inmiddels aangetoond. Als je je emotioneel en mentaal niet lekker in je vel zit, heeft dit ook een negatieve invloed op jouw fysieke gesteldheid en herstel.

Reiki kan ervoor zorgen dat jij jezelf beter voelt en dus ook beter herstelt. Bovendien heeft het geen vervelende bijwerkingen.

Reiki is bewezen effectief bij het bestrijden van aan ziekte gerelateerde pijn, stress, angsten, depressie en zelfs ook het verbeteren van de bloeddruk (Bron: survey of spiritual healing research; Benvr D.). Daarnaast hebben studies aangetoond dat zorgen en twijfel door reiki verminderen. Kortom Reiki kan bijdragen aan voorspoedig herstel. Om diezelfde reden wordt Reiki als aanvullende behandeling geadviseerd bij allergische reacties, infectieziekten, cardiovasculaire en psychiatrische symptomen en andere stress gerelateerde afwijkingen.

Lig je in het ziekenhuis of kun je jouw huis (nog) niet uit? Dan kan ik ook reiki op afstand geven. Vraag hiervoor middels het contactformulier naar de mogelijkheden.

Reiki bij pijnbestrijding

Reiki-behandelingen kunnen uitermate werkzaam zijn bij spanningsklachten zoals stress, maag- en darmklachten, hoofdpijn, migraine, spanning/pijn in de rug, schouders en nek, bij RSI-klachten en klachten als angst, depressiviteit en lusteloosheid.

Door de ontspannende werking kan Reiki eveneens goed toegepast worden om pijnbestrijding(-vermindering) te ondersteunen, bij hyperventilatie, krampen, (over)vermoeidheid, algehele (vaak onbestemde) onlustgevoelens en bij slapeloosheid.Ook bij spierblessures, -verkrampingen en allerlei verwondingen kan Reiki behandeling het genezingsproces in aanzienlijke mate ondersteunen en vaak versnellen. Het komt daarbij veelvuldig voor dat doorgaans opvallende uiterlijke sporen van verwondingen mooier genezen (minder of minder opvallende littekens, minder huidbeschadiging etc. ). Reiki kan genezing sneller tot stand laten komen en revalidatie duurt in de regel aanzienlijk korter.

Het is tenslotte goed mogelijk om iemand met vage klachten te behandelen omdat de werkzaamheid van Reiki ‘’als vanzelf’’ de plek, het werkgebied opzoekt die/dat energie behoeft.

Reiki bij kinderen

Wat is het effect van een Reikibehandeling bij kinderen:
• Meer zelfvertrouwen
• Meer innerlijke rust
• Meer voor zichzelf durven opkomen
• Lichaam en geest ontspannen en komen in balans
• Angsten schuiven naar de achtergrond of verdwijnen zelfs

Kinderen die Reiki ontvangen vinden innerlijke rust en zijn meer in staat zichzelf te zijn. Ze gaan beter om met hun gevoel en leren hun eigen ik ontdekken. Tevens vergroot Reiki op natuurlijke wijze het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Ben je geïnteresseerd in Reiki voor je kind, klik dan hier

Tip: Klik hier voor veelgestelde vragen over Reiki.

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Of heb je vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of benader me via Whatsapp.