Bachbloesemtherapie voor kinderen - Een (emotioneel) steuntje in de rug

Bachbloesem remedies zijn niet alleen geschikt voor volwassenen (lees: Bachbloesemtherapie), ze zijn ook zeer geschikt voor baby’s en kinderen, jong en oud.

Bachbloesem Remedies helpen om positieve emoties en gevoelens in het kind naar boven te halen en om nare gevoelens te laten verwerken of ermee om te leren gaan. Het kind wordt zich door de druppels meer bewust van zijn of haar gedachten en gevoelens. De Bachbloesem Remedies ontnemen het kind niet de kans om van situaties te leren, maar moeilijke periodes waarin het kind bijvoorbeeld té bang of té ongelukkig is, worden met de Bachbloesems vaak met een meer positieve houding sneller doorgemaakt. Het kind krijgt inzicht in zichzelf en komt minder snel in een negatieve spiraal terecht. Ook een gedragspatroon van een kind dat gebaseerd is op een vroegere gebeurtenis, bijvoorbeeld een geboortetrauma of ziekenhuisperiode, kan veranderen met behulp van de Bachbloesem remedies.

- Opgroeiende kinderen doorstaan net als volwassenen periodes van stress, gevoelens van verdriet en andere (heftige) emoties. Zorgvuldig, op maat gekozen bloesemremedies, kunnen dan ook kinderen helpen gezond en gelukkig op te groeien -

Wanneer is Bachbloesem bij kinderen een goed idee?

- Bij overmatig huilgedrag van baby’s
- Bij angsten (angst in het donker, faalangst, presentatie-angst, smetvrees, OCD etc.)
- Bij ingrijpende veranderingen (bijv. verlies, verhuizing, scheiding van ouders)
- Bij nieuwe levensfasen (bijv. schoolverandering, verhuizing, puberteit)
- Bij belangrijke beslissingen
- Bij concentratieproblemen (bijv. ADHD, ADD, autisme)
- Bij neerslachtigheid en depressieve gevoelens
- Bij onzekerheid en overmatige verlegenheid
- Bij rouwverwerking en verdriet
- Bij langdurige stress
- Bij boosheid en driftbuien

Bachbloesemremedies leren met (negatieve) emoties omgaan in eigenlijk iedere situatie, maar ook bij alledaagse probleempjes bieden de remedies uitkomst, zoals:
- slapeloosheid
- zich niet goed kunnen concentreren
- heimwee
- pesten of gepest worden
- zindelijk worden
- faalangst
- driftbuien

Hoe werkt Bachbloesemtherapie bij Vita-me?

In mijn praktijk sta ik voor intuïtie en gevoel. Niemand kent zichzelf immers zo goed als jijzelf. Ik laat mijn cliënten, zowel volwassenen als kinderen, intuïtief zelf bloesemremedies uitzoeken. Je zult verstelt staan over hoe kloppend deze remedies bij jouw situatie zullen zijn! Natuurlijk kijk ik met een schuin oog mee en stuur, waar nodig, hier en daar bij met de kennis die ik heb. Een Bachbloesem remedie heeft een inhoud van ca. 50 ml. Bij goed dagelijks gebruik doe je ongeveer 4 á 5 weken met 1 flesje Bachbloesemremedie. Na deze periode zullen we de resultaten, uitwerkingen en het gewenste resultaat bespreken. Er kan besloten worden tot een nieuwe (opvolgende-, onderhouds-) remedie of we beëindigen de therapie als het gewenste resultaat bereikt is.

Tip: Klik hier voor veelgestelde vragen over Bachbloesemtherapie.

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Of heb je vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of benader me via Whatsapp.