Wat is Bachbloesemtherapie?

De Bachbloesem remedies werden in de jaren ’30 gecreëerd door de Engelse arts Dr. Edward Bach. Hij vond in de natuur bloesems die emoties gunstig kunnen beïnvloeden door ons diep in onszelf het corresponderende evenwicht te laten ervaren.

Er bestaan 38 verschillende remedies voor specifieke emoties en gemoedstoestanden. De 39ste, de Rescue Remedy, is een samenstelling van vijf remedies voor gebruik in ‘noodgevallen’.

Van de 38 remedies worden 37 remedies verkregen uit wilde bloemen en bloesems van bomen. De uitzondering hierop is Rock Water, welke wordt verkregen uit een natuurlijke bron met geneeskrachtige eigenschappen.

Bach maakte van deze 38 eenvoudige tincturen (kruidenaftreksels) een verdeling in zeven groepen van emoties:
1. angst
2. onzekerheid
3. onvoldoende interesse in het hier en nu
4. overgevoeligheid
5. eenzaamheid
6. moedeloosheid en wanhoop
7. overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Hoe werken de Bachbloesem Remedies?

Bachboesem remedies vormen een natuurgeneeswijze, welke evenals andere vormen van natuurgeneeswijzen, de individuele persoon en niet de ziekte of de symptomen van de ziekte behandeld. Bachbloesems werken specifiek op de emotionele gesteldheid van de betreffende persoon. Zo kunnen twee mensen met dezelfde lichamelijke klacht, bijvoorbeeld reuma, baat hebben bij twee hele verschillende remedies. De ene persoon heeft zich misschien bij zijn ziekte neergelegd, terwijl de andere persoon er stressvol mee omgaat, waardoor voor beiden verschillende remedies van toepassing zijn.

* Het effect van de remedies is niet het onderdrukken van een negatieve houding is, maar juist het omzetten van een negatieve houding in een positieve houding.
Een positieve houding stimuleert en draagt bij aan het eigen vermogen tot zelfgenezing. Het fysieke systeem kan, nu de psyche in evenwicht is, alle energie aanwenden en gebruiken om de strijd tegen ziekte of stress aan te gaan.

* Ook als men geen lichamelijke klachten heeft, kan men baat hebben bij de remedies.
Velen van ons vervallen tijdens periodes van moeilijkheden, stress of grote vermoeidheid vaak in negatieve gemoedsstemmingen. Ook dan hebben de remedies een belangrijke waarde voor het herstellen van het evenwicht voordat fysieke symptomen ontstaan. Zo zijn de remedies ook erg goed preventief te gebruiken, bijvoorbeeld als je een moeilijke, stressvolle tijd tegemoet gaat. Je hoeft dus niet lichamelijk ziek te zijn en je problemen hoeven niet groot te zijn om baat te kunnen hebben bij de bloesemremedies.

* Bachbloesemtherapie is geschikt voor volwassenen, baby's en kinderen. Voor jong en oud! Wil je meer lezen over wat Bachbloesemtherapie voor baby's en kinderen kan betekenen? Klik dan hier

Wanneer Bachbloesemremedies inzetten?

- Blessures, kwalen, klachten of (chronische) ziekte.
- Veranderende levensfase (carrière-switch, verhuizing, trouwen, zwangerschap, pensioen).
- Belangrijke beslissingen
- Verdriet en rouwverwerking
- Boosheid en teleurstelling
- Eenzaamheid
- Angsten (faalangst, OCD, smetvrees, pieker-angst, angstaanvallen, pleinvrees etc.)
- Problemen met de concentratie (bijv. ADHD, ADD)
- (Over)vermoeidheid

Hoe werkt Bachbloesemtherapie bij Vita-me?

In mijn praktijk sta ik voor intuïtie en gevoel. Niemand kent zichzelf immers zo goed als jijzelf. Ik laat mijn cliënten, zowel volwassenen als kinderen, intuïtief zelf bloesemremedies uitzoeken. Je zult verstelt staan over hoe kloppend deze remedies bij jouw situatie zullen zijn! Natuurlijk kijk ik met een schuin oog mee en stuur, waar nodig, hier en daar bij met de kennis die ik heb. Een Bachbloesem remedie heeft een inhoud van ca. 50 ml. Bij goed dagelijks gebruik doe je ongeveer 4 á 5 weken met 1 flesje Bachbloesemremedie. Na deze periode zullen we de resultaten, uitwerkingen en het gewenste resultaat bespreken. Er kan besloten worden tot een nieuwe (opvolgende-, onderhouds-) remedie of we beëindigen de therapie als het gewenste resultaat bereikt is.

Tip: Klik hier voor veelgestelde vragen over Bachbloesemtherapie.

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Of heb je vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of benader me via Whatsapp.