Niet alleen volwassenen (lees reikibehandelingen), ook kinderen beleven een Reiki-behandeling als een hele fijne ervaring. Op natuurlijke wijze kan Reiki jouw kind helpen zich (weer) fijn te voelen.

Kinderen staan volledig open voor de universele energie van Reiki, één van de redenen waarom ik Reiki geven aan kinderen zo leuk vind. Hun beperkte levenservaring maakt hen ontvankelijker en ‘puurder’ voor Reiki dan volwassen. Het is prachtig om te zien hoe snel het kind lekkerder in zijn of haar vel gaat zitten en na de behandeling meer ontspannen en zelfverzekerd naar huis gaat.

Reiki behandeling voor kinderen

De voordelen van Reiki zijn op kinderen net zo goed van toepassing als op volwassenen. De behandeling bestaat uit rustige handopleggingen. Kinderen ervaren Reiki-energie meestal als warmte of ze voelen de energie bewegen. Sommige hoogsensitieve kinderen zien kleurtjes of krijgen beelden wanneer ze hun ogen dichtdoen. De energie van Reiki herstelt harmonie, ontspant en versnelt het natuurlijk genezingsproces in het lichaam. Een Reikibehandeling vergroot intuïtie en zelfbewustzijn van het kind. Energie kan weer vrij stromen, waarmee ontwikkeling en groei verder in gang wordt gezet.

Wanneer is Reiki voor je kind een goed idee?

Er hoeft geen diagnose gesteld te zijn voor een Reikibehandeling. Het mooie van Reiki-energie is dat de energie zijn eigen weg volgt en kinderen precies krijgen wat ze nodig hebben. Naast de algemene voordelen van Reiki, kan een behandeling helpen bij de volgende klachten of problemen:
* Gedragsproblemen
* Angsten
* Verlegen en weinig zelfvertrouwen
* Vaak ziek zijn (verkouden, ontstoken oren/keel)
* Slaapproblemen of nachtmerries
* Driftbuien en woede-aanvallen
* Baby’s die huilen zonder aanwijsbare reden
* Een onzekere of teruggetrokken houding van je kind

Hoe lang duurt een Reiki behandeling?

De behandeling voor een kind gaat meestal op een iets andere manier in zijn werking dan bij een volwassene.
* Baby’s: het lichaam is natuurlijk vele malen kleiner en wegens de kortere aandachtboog wil of kan het kind niet zo lang stil zitten of liggen. Baby's of dreumesen kunnen bij moeder of vader op schoot blijven zitten, of anders op schoot gaan bij de therapeut. Zelf geef ik de voorkeur aan dit laatste, omdat de behandeling dan intensiever is. De handen kunnen eerst op het hoofdje, daarna op de buik gelegd worden. Vaak ontspannen kinderen dan heel snel. Soms vallen baby’s in slaap.
* Oudere kinderen: kunnen op de behandeltafel liggen of zitten. Een kind kan ook spelen met speelgoed dat ik in huis heb, zodat het kind afgeleid is en minder angstig is. Een knuffel meenemen dat het kind van thuis kent is altijd een goed idee! Op die manier is een kind het snelst op zijn gemak.

Voor kinderen is Reiki heel ‘gewoon’. Een kind geeft ook zelf aan of het Reiki wilt ontvangen, op welk moment en hoe lang. Soms wil het een minuut behandeld worden, soms iets langer en bij ziekte vaak veel langer.
Over het algemeen geldt voor de duur van de behandeling van Reiki het volgende:
- Kinderen 0-4 jaar: 10-15 minuten
- Kinderen 5-7 jaar: 30 minuten
- Kinderen 7-12 jaar: 45/60 minuten
- Kinderen ouder dan 12 jaar: 60 minuten
Omdat veel kinderen niet de hele tijd stil willen zitten/liggen doen we naast reiki-consulten ademhalingsoefeningen, meditatie en mindfulness-oefeningen. Zodat ze leren hoe ze rust kunnen vinden bij zichzelf.

Ben je benieuwd of Reiki voor jou zelf als ouder ook iets kan betekenen? Klik dan hier
Ben je benieuwd of je zelf ook Reiki kunt leren? Klik dan hier

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Of heb je vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of benader me via Whatsapp.