Chi Spirulina

Multi Dag & Nacht 2×90 tabletten
19 mei 2016
Boekoeloekoe burgermix
19 mei 2016
Alles tonen

21.00

Categorie:

190 tabletten a 500 mg 100% spirulina (Arthrospira platensis). Netto ± 95 gram.

Hoewel een gezonde voeding en levensstijl de basis zijn van een goede gezondheid heb je soms toch wat extra’s nodig. Voor vage problemen als voortdurende vermoeidheid, ‘niet lekker in je vel zitten’ en te weinig energie adviseert Chi ‘Chi Bio spirulina’ die het hele systeem reinigt en meer energie geeft. Spirulina is al duizenden jaren een echt superfood. Chi Bio Spirulina is reinigend, opbouwend en herstellend. Het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en is ook een prima ondersteuning bij dieet of reinigingskuur. Chi Bio Spirulina helpt het verbeteren van prestaties, zorgt voor meer weerstand en energie en is van hoogwaardige en gecertificeerde biologische kwaliteit.

Per dag 2 tot 4 tabletten om te beginnen of als onderhoudsdosering, 5 tot 8 tabletten voor snel meer energie of bij een reinigingskuur.

Chi Bio Spirulina kan zowel ‘s ochtends als verspreid over de dag worden ingenomen. Innemen met water vóór of met de maaltijd of voor het sporten. Bij voorkeur niet voor de nachtrust innemen. Het gebruik verder opvoeren indien gewenst bij speciale omstandigheden, afslanken, duursporten of topsporten. Op kamertemperatuur, droog en afgesloten, buiten het bereik van kinderen bewaren.
Tip: Het aantal tabletten langzaam opbouwen en drink dagelijks veel water ter ondersteuning van de inwendige reiniging. Indien niet genoeg gedronken wordt, kunnen afvalstoffen zich opstapelen en kan constipatie ontstaan.

Opmerking: spirulina kan bij sommige mensen in het begin uitslag, een lichte misselijkheid, buikpijn of hoofdpijn teweegbrengen. Dit heeft te maken met afvalstoffen die vrij komen. Dit is dan ook vaak het geval bij mensen met een slechte stofwisseling en bij mensen die veel medicijnen gebruiken of gebruikt hebben. In zo’n geval kunt u een paar dagen met het innemen stoppen of tijdelijk de dosering verlagen. Nadien kan de dosis weer langzaam opgevoerd worden. Normaal gesproken verdwijnen de reacties na enkele dagen vanzelf.

Wat is spirulina?
Spirulina (Arthrospira platensis) is een microscopisch kleine spiraalvormige, blauw-groene alg met een waanzinnig voedingsprofiel. Spirulina is een ware vitaminebom en bevat 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Spirulina wordt beter opgenomen dan de meeste synthetische vitamines en is daarom de beste keus als vervanging van een multivitaminen-supplement. Ook bevat spirulina de belangrijke omega 3 vetzuren en zit boordevol anti-oxidanten. Daarnaast is spirulina een volwaardige plantaardige eiwit-bron en is daarmee uitermate geschikt voor vegetariers. Spirulina verbetert het functioneren van ons immuunsysteem en is daardoor een krachtige energie-booster.
Voordelen van spirulina op een rij:
– Spirulina is rijk aan vitamine A, C, E, K en de B vitamines B1, B2 en B6. De vitamines zijn geheel natuurlijk waardoor ze door ons lichaam heel gemakkelijk worden opgenomen.
– Spirulina is rijk aan mineralen die wij hard nodig hebben en vaak tekort komen; denk aan met name calcium, magnesium en ijzer
– Spirulina is een rijke bron van essentiële vetzuren GLA, DHA en EPA; voeding voor je hersenen maar ook belangrijk om gewrichten soepel te houden.
– Spirulina is een perfecte aanvulling op het eetpatroon van de sporter: spirulina is rijk aan hoogwaardige en makkelijk opneembare en verteerbare eiwitten. De eiwitconcentratie is ca 70% en daarmee de hoogste van alle voedingsmiddelen. Hoger dan vlees of soja.
– Spirulina is een rijke bron van antioxidanten; deze neutraliseren vrije radicalen en helpen bij het afvoeren van gifstoffen uit je lichaam.
– Spirulina is bekend om zijn eigenschap de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Dit betekent dat eetbuien beter onder controle kunnen worden gehouden.
– Spirulina zorgt voor meer energie bij vermoeidheid en versnelt herstel na ziekte
– Uit onderzoek is gebleken dat spirulina hoge ontstekingsremmende eigenschappen bezit. Dit betekent dat spirulina ingezet kan worden bij onder andere PMS klachten, artritis en allergieën
– Spirulina helpt om de darmflora weer in balans te brengen
Er zijn inmiddels duizenden onderzoeken, studies en artikelen gepubliceerd die wijzen op de gezondheidsvoordelen van het gebruik van spirulina. Spirulina wordt ook wel de natuurlijke multivitamine genoemd.