Wanneer naar een kindercoach?

Als ouder zijnde is het vaak niet gemakkelijk om de stap naar hulp te erkennen. Toch is het verstandig dit te doen als je er zelf even niet meer uitkomt. Herken je bij je kind één van de volgende kenmerken, neem dan gerust contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.
* Hooggevoeligheid
* Faalangstig of onzeker gedrag
* Weinig zelfvertrouwen
* Concentratieproblemen
* Overmatig angstig gedrag
* Pesten
* Last van boze buien/driftaanvallen
* Stil en teruggetrokken gedrag
* Zindelijkheidsproblemen
* Last van enge dromen/niet durven slapen
* Sociale vaardigheden
* Dwangmatig gedrag
* Omgaan met ADHD/ADD
* Problemen binnen het gezin

Wat kun je verwachten van een kindercoaching consult?

Kennismakinggesprek
We stappen natuurlijk pas een coachingstraject in nadat we kennis met elkaar hebben gemaakt. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat je voordat ik met je kind een traject in stap, weet ‘wie ik ben’, kunt inschatten of er een klik is tussen jouw kind en mij en er vertrouwen bestaat.

Tijdens het kennismakingsconsult
* leren we elkaar beter kennen.
* wordt de hulpvraag besproken.
* worden behandelmethoden toegelicht welke ik voor ogen heb.
* kan het zo zijn dat ik het kind tijdens dit consult al kennis laat maken met enkele behandelmethoden.
Na het kennismakingsgesprek bestaat de vrijheid om te beslissen of je inderdaad met je kind een traject bij mij wil doen. Ik neem voor een kennismakingsgesprek ca. 1,5 uur de tijd. Ik reken hier de prijs van een sessie van een uur voor.

Sessies
Na het gezamenlijke kennismakingsgesprek volgen drie sessies met het kind alleen. Na ieder consult ontvang je per e-mail een korte samenvatting van het consult, zodat je in hoofdlijnen kunt nalezen wat er zoal gedaan is tijdens het consult. Je kunt tijdens deze consulten in de wacht ruimte een boekje lezen, een kopje koffie/thee drinken of eventueel een boodschap doen.

Evaluatiegesprek
Na het kennismakingsgesprek en de drie sessies vind er een evaluatiegesprek met alleen de ouder plaats. Hier bespreken we de voortgang, resultaten en eventuele (hulp)vragen van de ouder. Bovendien kunnen we beslissen hoe we verder gaan en of de huidige behandelmethode/hulpvraag nog volstaan.

Ben je op zoek naar positieve hulp voor je kind of heb je vragen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of benader me via Whatsapp.