Vergeven doe je voor jezelf
23 september 2018
Havermoutpizza
17 november 2018
Alles tonen

Italiaans gevulde paprika’s

Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Probeer dan deze Italiaans gevulde paprika’s eens. Hartstikke lekker en super snel op tafel. Eigenlijk is dit een beetje een zomers (bij)gerechtje, maar met dit prachtige herfstweer kunnen ze nog makkelijk! Geniet ervan voordat we weer aan de stamppot mogen gaan geloven ?.

Wat heb je nodig voor 4 halve paprika’s?
– 2 paprika’s
– 150-200 gram (vegetarisch)gehakt
– 1/2 bol mozzarella
– 1 uitje
– 1,5 eetlepel pesto
– 100-150 gram champignons, in plakjes
– handje pijnboompitten
– verse basilicum (optioneel)
– peper (en eventueel een snufje zeezout)
* Met de hoeveelheden kun je variëren

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snipper het uitje en bak deze in een koekenpan glazig. Voeg het gehakt toe en bak deze gaar. Voeg de laatste 2 minuten de plakjes champignon en eventueel wat verse basilicum toe. Zet het vuur uit en roer de pesto door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zeezout.
3. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vul de paprika’s met het gehakt mengsel. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de gevulde paprika’s.
4. Zet de paprika’s voor ongeveer 20-30 min in de oven (leg de paprika’s in een ovenschaal want er kan wat vocht vandaan komen).
5. Rooster pijnboompitjes in de pan en bestrooi deze over de paprika’s wanneer ze uit de oven komen. Verdeel eventueel nog wat extra verse basilicumblaadjes over de paprika’s.