Gevoelens zijn slechts gasten, laat ze komen, laat ze gaan
9 december 2018
Kinderen van de NIEUWE TIJD
6 januari 2020
Alles tonen

Crackers en rijstwafels

Ik ben geen groot fan van crackers. In veel soorten crackers zitten namelijk onnodige ingrediënten zoals suikers, extra zout en E-nummers. Wel eet ik graag knäckebröd. Liefst biologisch, volkoren en uiteraard zonder ingrediënten die je lichaam toch niet nodig heeft. Knäckebröd zit vol met vezels. Varieer bovendien ook eens met de rijstwafel. Tegenwoordig zijn er naast de klassieke rijstwafels ook rijstwafels met spelt, boekweitwafels, rijstwafels met quinoa en rijstwafels met kamut te koop. Variatie is het allerbelangrijkst. Tip: combineer rijstwafels ALTIJD met eiwitten. Rijstwafels hebben namelijk van zichzelf een hoge glycemische index (suikerwaarde), eiwitten verlagen deze index.

Rijstwafels zijn bijvoorbeeld lekker met:
– Pesto, gerookte zalm en een hardgekookt ei
– Hummus veldsla en kipfilet
– Kipfilet, tomaat, avocado en zwarte peper
– Hüttenkäse, rucola en cherrytomaten
– Pindakaas/notenpasta en banaan
– Roomkaas en avocado
– Avocado en broccolikiemen
– Tahin, cherrytomaten en peterselie

IDEAAL als ontbijt, lunch of tussendoortje!