Ontbijtsalade van rucola, havergrutten, grapefruit en mango
21 januari 2017
Diep van binnen weet je wat je wilt! Ontdek wat je echt wilt
12 april 2017
Alles tonen

Eet dit voor meer warmte

Het is buiten maar grijs en fris weer. Veel mensen klagen over kou of zijn momenteel verkouden of grieperig. Het verwarmen van je lichaam vraagt energie. Dit krijg je door te slapen en te eten. Je stimuleert je doorbloeding ook extra met deze vitamines, mineralen en kruiden.

Vitamine B12 en ijzer
Dit duo stimuleert de bloedsomloop. Zo is vitamine B12 nodig om rode bloedcellen aan te maken, terwijl ijzer ervoor zorgt dat de rode bloedcellen voldoende zuurstof door het lichaam vervoeren waardoor warmte en voedingsstoffen worden verspreid. Krijg je te weinig van deze twee stoffen binnen, is de kans groot dat je lichaam kouder wordt. Vitamine B12 zit vooral in dierlijke producten zoals vlees, vis, ei en zuivel. Ijzer vind je terug in groene bladgroenten (spinazie!), noten, kip, peulvruchten en gedroogd fruit. Ben je vegetariër of veganist? Dan loop je een grotere kans om een vitamine B12-tekort op te lopen. In dat geval wordt een vitamine B12 supplement aangeraden.

3x verwarmend eten:
* Stamppot van zoete aardappel met geitenkaas, zongedroogde tomaat, spinazie en walnoot
* Warme havermoutpap met appel, pecannoten en kaneel
* Pompoensoep met wortel, chilipeper, gember, knoflook en ui

Kruid je warm:
Sommige kruiden en specerijen hebben een verwarmend effect. Denk aan zwarte peper, gember, kaneel, kruidnagel, kurkuma, mierikswortel en rozemarijn. Voeg ze toe aan je kop thee, soep of stamppot.