Broodbeleg

Gezonde spiesjes voor in de lunchtrommel
1 februari 2016
Kokoswater de ideale natuurlijke sportdrank bij inspanning?
25 februari 2016
Alles tonen

Broodbeleg

Brood zonder beleg, dat eet je niet gauw. Wat zijn gezonde soorten broodbeleg?
Broodbeleg zou zoveel mogelijk uit basisvoedingsmiddelen moeten bestaan. Dan draagt het beleg immers bij aan de inname van belangrijke voedingsstoffen. Enkele suggesties zijn dan ook:
– groenten, zoals tomaten, komkommers of kiemen
– broodbeleg met royaal groente er in, zoals sandwichspread
– broodbeleg op basis van peulvruchten, zoals hummus
– vis of visproducten *
– eieren *
– kaas, liefst witte (magere) soorten *
– vlees(waren), liefst magere soorten *
– broodbeleg op basis van noten en zaden, zoals pindakaas, amandelpasta, zonnebloempitpasta

Let op: neem bij voorkeur altijd de variant zonder geraffineerde suikers en toevoegingen, dit geldt met name voor pindakaas, sandwichspreads en appelstroop. Je kunt dit beleg ook gemakkelijk zelf maken.
In sommige belegproducten wordt olie gebruikt om het smeuïg te maken. Denk aan sandwichspreads, notenpasta’s en pindakaas. Wees hier niet al te huiverig voor. Olie is immers ook een basisvoedingsmiddel.
Voor de producten met * wordt een maximale consumptiehoeveelheid geadviseerd.

Wil je graag meer tips, ook over welk brood nu te kiezen? Neem dan contact met me op.