Havermout met appel uit de oven

Banana Pancakes
24 januari 2016
Gezonde spiesjes voor in de lunchtrommel
1 februari 2016
Alles tonen

Havermout met appel uit de oven

Wist je dat je havermout ook in de oven kan klaarmaken? Ok, je hebt alleen even iets meer tijd nodig voor dit ontbijt. Om die reden een perfect idee voor het weekend. De basis bestaat uit havermout, appel en plantaardige melk. Vanaf dan kan je er op los gaan variëren. Om het extra lekker te maken heb ik de havermout op smaak gebracht met koekkruiden. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor kaneel. Net als in een echte appeltaart kun je rozijnen of gojibessen toevoegen en een eetlepel noten voor een extra bite en je dagelijkse portie goede vetten. Het hele huis zal naar appeltaart ruiken. Wat een onwijs goede start van het weekend!

Ingrediënten voor 1 persoon
– 40-50 gr havermout
– 150 ml amandelmelk
– 1 appel
– 1 theelepel koekkruiden (of anders kaneel)

Eventueel:
– 1 eetlepel rozijnen
– 1 eetlepel noten (liefst ongebrand en ongezouten)
– voor de zoetekauwen: honing

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout met de amandelmelk. Rasp de appel grof en voeg dit bij de havermout.
2. Breng de havermout op smaak met een theelepel koekkruiden (of kaneel). Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje.
3. Bak je havermout ontbijt in ongeveer 25 minuten lichtbruin in de oven. Let op het schaaltje is gloeiend heet als het direct uit de oven komt.

Eet smakelijk!