Bananenbrood met walnoten

Voeding dat ontstekingen laat aanwakkeren
31 mei 2015
Tonijn-avocado spread op rijstwafels
12 juni 2015
Alles tonen

Bananenbrood met walnoten

Zin om te bakken vandaag? Maak dan eens dit heerlijke bananenbrood. Bananenbrood is makkelijk te maken en je kunt er lekker mee variëren. Je kunt het gebruiken als tussendoortje, bij de koffie of als ontbijt. Tip: snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker en verantwoord tussendoortje klaar (om mee te nemen).

Ingrediënten:
– 2 rijpe bananen
– 3 (bio) eieren
– 110 gram amandelmeel
– 75 gram grof gehakte walnoten
– 3 eetlepels havermoutvlokken
– 2 eetlepels lijnzaad
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– kaneel
– eventueel: handje rozijnen/goji bessen/paar dadels/ 1,5 eetlepel honing

Bereidingswijze:
1. Prak twee bananen in een mengkom.
2. Voeg hier 3 eieren aan toe en roer goed door elkaar.
3. Voeg nu de amandelmeel toe.
4. Hak de walnoten grof en roer deze door het geheel.
5. Voeg als laatste de havervlokken, lijnzaad en zonnebloempitten toe.
6. Neem een cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Doe het mengsel in de cakevorm en strooi er royaal kaneel overheen.
7. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het bananenbrood ca. 30 minuten in de oven (blijf het brood goed in de gaten houden).

Tip: Je kunt het bananenbrood zoeter van smaak maken door bijv. een handje rozijnen/goji bessen, stukjes chocolade, gehakte dadels of honing toe te voegen.

Bananenbrood met walnoten 2