Gegrilde wortelen uit de oven

Pompoen pannenkoeken
21 november 2015
Courgetti
22 december 2015
Alles tonen

Gegrilde wortelen uit de oven

Dat wortelen goed zijn voor je ogen is inmiddels bekend. Dit hebben ze onder meer te danken aan de grote hoeveelheid aanwezige bètacaroteen (de antioxidant die de wortel zijn oranje kleur geeft). De stof bètacaroteen wordt in de lever omgezet in vitamine A. Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine en onder andere een noodzakelijke voedingsstof voor het afweersysteem. Ook speelt het een belangrijke rol bij de groei en instandhouding van verschillende lichaamsweefsels. Ruime beschikbaarheid van deze vitamine bevordert de gezondheid en een goede conditie van huid, haar, nagels en slijmvliezen. Ook voor de botontwikkeling en de lichaamsgroei is vitamine A nodig. Onderstaand recept is een prima bijgerecht en geeft je een boost aan vitamine A!

Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen?
– 1 flinke bos wortelen
– 3 el olijfolie
– 4 takjes tijm (of losse tijmkruiden)
– 2 takjes rozemarijn (of losse rozemarijn kruiden)
– 4 sjalotjes
– 4 tenen knoflook
– snufje zeezout
– zwarte peper

Bereidingswijze:
1. Maak de wortelen schoon, (snijd ze eventueel in de lengte door) en leg ze in een ovenschaal.
2. Smeer de wortelen goed in met olijfolie.
3. Snijd de sjalotjes en de knoflooktenen klein en verdeel over de wortelen.
4. Strooi tenslotte de kruiden, wat zeezout en peper naar smaak over de wortelen.
5. Schuif de schaal in de oven en laat de wortels in ca. 35 minuten garen.

Gegrilde wortelen uit de oven 2
Gebruik ter variatie eens regenboogwortelen, deze zijn niet alleen lekker, ze zien er ook nog eens heel leuk uit!