Hartig groente-notenbrood

Tips tegen een najaarsdip
14 oktober 2015
Pompoen pannenkoeken
21 november 2015
Alles tonen

Hartig groente-notenbrood

Dit hartige groente-notenbrood is een echte must-try want het is HEERLIJK! Bovendien heeft het vele voordelen zoals geen gluten, geen fytinezuur en je hebt geen beleg nodig. Het is erg voedzaam door de gezonde vetten en extra eiwitten, dus je eet er maar weinig van. Ook ontstaat geen bloedsuikerpiek welke normaliter ontstaat na het eten van brood. Je kunt het brood op elk moment van de dag eten. Zo kun je het ook ‘s avonds bij een maaltijdsalade serveren.

Ingrediënten voor één brood:
– 300 gram wortelen
– 2 kleine (rode) uien
– 180 gram ongezouten en ongebrande notenmix : hazelnoten, walnoten, macadamia’s, paranoten, cashewnoten, amandelen, pecannoten
– 10 stuks gedroogde tomatenstukken (liefst zonder zout)
– 4 grote eieren
– 15 gram verse peterselie
– 1 eetlepel (gemalen) komijnzaad
– 2 teentjes knoflook
– kurkuma, peper

Bereidingswijze:
1. Rasp de wortel grof en zet deze apart.
2. In een keukenmachine maal je de noten, ui, gedroogde tomaten, eieren, knoflook en peterselie fijn.
3. Voeg hier de geraspte wortel en specerijen aan toe.
4. Vervolgens bekleed je een cakevorm met bakpapier. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en lepel dit in de cakevorm.
5.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet de cakevorm voor veertig minuten in de oven.

Tip: heb je geen keukenmachine? Dan kun je de tomatenstukken, peterselie, knoflook en ui ook gewoon klein snijden en de noten klein hakken. Het geeft niet zoveel als het brood wat grover is.