Rucola is helemaal geen sla

Oude knoflook is gezonder!
29 maart 2015
Koemelk goed voor elk?
30 maart 2015
Alles tonen

Rucola is helemaal geen sla

Rucola wie kent het niet? De meeste mensen hebben het wel eens op. Rucola heeft een beetje een scherpe en duidelijk eigen smaak. Veel mensen lusten nog wel een paar blaadjes ter garnering bij een gerecht maar een rucola salade? Daar haken al best wat mensen af. Zonde, rucola is namelijk hartstikke gezond en zit vol met vitaminen als vitamine A en K, mineralen als ijzer en calcium, flavonoïden en vele andere belangrijke voedingsstoffen.
Ik zelf heb rucola altijd lekker gevonden en altijd graag gebruikt in de keuken. Ik noemde het altijd ‘rucolasla’. Maar nu las ik laatst dat rucola helemaal geen slasoort is zoals ik en vele anderen dachten maar een koolsoort. Het is familie van de bloemkool, broccoli, spuitjes, Chinese kool en de radijs die allemaal tot de kruisbloemige koolsoorten behoren. Dit zijn stuk voor stuk gezonde groenten. Uit onderzoek blijkt dat zij vele voordelen voor onze gezondheid hebben en helpen kanker andere welvaartsziekten (zoals hart- en vaatziekten en obesitas) te voorkomen.

Rucola is een lekkere combinatie met kaas en zo kun je het bijvoorbeeld op je pizza, tosti of broodje kaas doen. Maar rucola kun je ook in de laatste kookminuut bij de spinazie gooien of er een lekkere (groene) salade of smoothie van maken. Je kunt ook eens mijn recepten ‘omelet met tomaat en rucola’ of ‘bloemkoolsalade met rucola, tonijn en krieltjes‘ proberen.